Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Bookstagram made me do it! Dit is ongeveer mijn slogan voor elk nieuw boek wat er in huis komt. Ik word zo enthousiast van alle boeken die ik voorbij zie komen en wil alles hebben. Het winkeltje in Cockleberry Bay is daar weer een goed voorbeeld van. Benieuwd wat ik er van vind?

Het winkeltje in Cockleberry Bay - Nicola May

Ze stak de sleutel in het oude slot en voelde haar hart een sprongetje maken toen ze die omdraaide.

Voor mij was Nicola May een onbekende auteur, maar als ik haar op internet zoek dan zie ik dat ze nog een vrij nieuwe auteur is. Ze heeft op dit moment drie boeken van de Cockleberry-serie geschreven en ze heeft een boek met kerst uitgebracht: Kerst met Evie.

Rosa heeft geen gemakkelijk leven gehad en woont in Londen bij haar goede vriend Josh. Via de notaris krijgt ze te horen dat ze een winkeltje geërfd heeft in Cockleberry Bay. Gek, want ze heeft helemaal geen familie. Aangezien ze ook haar baan weer kwijt is, en ook niets meer te verliezen, stapt ze met haar hond Hot (Dog) in de trein richting Cockleberry Bay.

Het blijkt een prachtig dorpje te zijn aan de kust en ook de winkel is goed op te knappen. Boven het winkeltje zit zelfs een appartement waarin ze kan wonen. Ze besluit er helemaal voor te gaan en krijgt ook hulp van allerlei kanten. Helaas voor Rosa heeft Cockleberry Bay ook een aantal rare bewoners.

Dit boek doet me heel erg denken aan de de boeken van Jenny Colgan: De kleine bakkerij aan het strand en Zomer in de kleine bakkerij. Dat vond ik hele fijne feelgoodboeken waar ik erg vrolijk van werd. Het winkeltje in Cockleberry Bay vind ik ook leuk, maar wel iets simpeler dan de boeken van Jenny Colgan. Ik ga het proberen uit te leggen.

De dialogen die gevoerd worden in dit boek zijn, naar mijn idee, te oppervlakkig. Er zit geen diepgang in en er worden soms hele bijzondere gesprekken gevoerd in het boek. Als Rosa van haar vriendin hoort dat ze zwanger is, is op dat moment het eerste wat Rosa zegt dat ze het niet door zal vertellen. Dit is maar een klein voorbeeldje, maar dat maakt het boek een beetje onrealistisch.

Ik weet dat het een feelgood is en dat het gewoon een heerlijk boek moet zijn op bij weg te dromen en dat is het ook. Ik heb het helemaal niet tegen mijn zin in zitten lezen en de kans dat ik de andere twee delen ook zal lezen is groot. Rosa is een bijzonder meisje en pakt alles aan wat ze aan kan pakken en daar heb ik heel veel respect voor.

Laat ik vooral Hot (Dog) niet vergeten, want de hond van Rosa is er één die je vanaf het eerste moment al helemaal leuk vindt. Naast een heerlijke teckel staat hij Rosa bij alles bij en heeft hij een prachtige rol in dit boek gekregen. Nicola May moet wel een dierenvriend zijn en het geeft het boek net wat extra’s.

Aangezien de zomer nog maar net begonnen is ben ik nog op zoek naar heerlijke feelgoodboeken. Heb je tips?

8 reacties

  1. Gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan van je bookstagram. Echt ontzettend leuk en wat een bron van inspiratie. Leuk ook om te lezen hoe je er zelf van geniet. Veel liefs Maud!!!!

  2. Gefeliciteerd met je voorbije jaar! Ik kijk alvast uit naar je volgende! Veel plezier, veel leesgenot en nog veel mooie recensies op je blog !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Gewoon Iloon - Profielfoto

Leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com.  Mijn naam is Ilona en ik blog ondertussen alweer drie jaar. Ik ben begonnen met een blog over boeken, maar tegenwoordig schrijf ik over alles wat ik graag met je wil delen (en dat is stiekem best veel). Veel lees- en kijkplezier!

Liefs!

Samenwerken?

Ben jij op zoek naar een leuke samenwerking? Stuur een mailtje naar samenwerken@gewooniloon.com en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Advertentie
Wonen 2023Wonen 2023
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.