Geloof mij nooit – Loes den Hollander

Jaren geleden heb ik heel wat boeken van Loes den Hollander gelezen, maar nu was het echt al een tijd geleden. Totdat ik Geloof mij nooit tegenkwam en mijn interesse meteen gewekt werd. Benieuwd wat ik van deze thriller vind? Lees dan vooral verder…

Geloof mij nooit - Loes den Hollander

‘Het enige wat haar nog interesseert is hoe ze haar dochter bij zich kan houden zonder inmenging van de flapdrol die denkt dat hij haar vader is.’

Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023

Flaptekst

‘Ooit hielden Jochem en Pattie van elkaar. Toch? Of bedriegt de schone schijn? Inmiddels kunnen ze elkaars bloed wel drinken en mondt hun huwelijk uit in een vechtscheiding die enkel verliezers kent. De instabiele Pattie zet alles in het werk om haar ex-man Jochem bij hun dochtertje Kiki weg te houden. Jochems broer Ted, een psycholoog die schijnbaar gelukkig is getrouwd met Fifi, dient hem van advies. Maar niets is wat het lijkt in de familie Tersteege. Dan gebeurt er iets fataals wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie?’

Mijn mening

Loes den Hollander is ondertussen een bekende naam in de Nederlandse literatuur. Ze heeft al heel wat boeken op haar naam staan en haar thrillers worden vaak geprezen. Geloof mij nooit is haar nieuwste boek en maakt de lezer weer erg nieuwsgierig.

Het omslag van het boek is spannend. Je ziet de rug van een meisje en om haar heen is alles verder erg duister. De titel verraadt nog niets, maar trekt wel de aandacht.

Geloof mij nooit is een verhaal waar ik niet helemaal de vinger op kan leggen. Vind ik het goed of juist niet? Begrijp ik het allemaal wel of ben ik nog steeds de weg een beetje kwijt? Ik weet het eigenlijk niet.

Loes den Hollander heeft een ingewikkeld, interessant, spannend en ook een moeilijk boek geschreven. Het is psychologisch en, daardoor misschien, een beetje gek. Er is bewust gekozen om afstand te creëren tussen de lezer en de personages, waardoor het verhaal sterker wordt. Het boek doet mij een beetje denken aan Tirza van Arnon Grunberg (dit mag ik vast niet hardop zeggen 🙈).

Deze auteur kan absoluut schrijven, want ik pakte dit boek graag op en wilde weten hoe het verhaal verder zou gaan. Altijd een beetje met een dubbel gevoel, maar juist dat maakt het misschien een goed boek. Ik blijf er maar over nadenken. Ik ben heel benieuwd hoe andere lezers dit boek gelezen hebben.

Loes den Hollander heeft met Geloof mij nooit een bijzonder boek uitgebracht. Een thriller met een psychologisch tintje waar je aandacht lang bij blijft hangen. Ga jij dit verhaal een kans geven?

Liefs!

Titel: Geloof mij nooit | Auteur: Loes den Hollander | Uitgeverij: de Crime Compagnie
300 pagina’s |

2 reacties

  1. Ik ken het boek niet. Sowieso niet bekend met boeken van deze schrijfster (al ken ik haar naam wel). Volgens mij staan er wel boeken van haar op mijn ebook. Ik heb namelijk het oude ebook van mijn beste vriendin gekregen, en daarop stonden nog heel wat boeken. Maar op de één of andere manier trekken ze me minder. Ik denk ook niet dat ik deze er gauw bij zou pakken.
    Nu moet ik wel bekennen dat ik een ‘moeilijke’ ben qua boeken. Een boek moet me eigenlijk vanaf de eerste zin meteen vastgrijpen zodat ik hem niet meer wil wegleggen. Maar dat geluk heb je natuurlijk niet altijd.

    1. Nee, soms moet je een boek even een kans geven. Maar een boek lezen tegen je zin in moet je ook zeker niet doen. Het is soms ook best lastig hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.