Perfecte wraak – Helen Fields

We hebben ‘maar’ een half jaar hoeven wachten op het nieuwe deel in de Callanach-serie. Voor mij behoorlijk lange maanden, want deze serie vind ik fantastisch. In Perfecte wraak zoekt Helen Fields weer alle grenzen op en ze laat ons vol met vragen achter.

Perfecte wraak - Helen Fields

‘ “Je hebt me jouw naam niet verteld,” zei Quinn toen hij op de schuifdeur af liep.

“Liam,” zei hij. “Tot morgen, Quinn.” ‘

Wonen 2023Wonen 2023

Flaptekst

‘Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter. Het dodental loopt verder op en de werkwijze van de dader wordt almaar gruwelijker. Luc en Ava moeten ontdekken wie de aanslagen pleegt, voordat ze zelf slachtoffer worden…’

Mijn mening

Omdat ik het eerste deel digitaal gelezen heb, besloot ik om alle delen digitaal te lezen. Zo jammer, want wat zouden deze boeken mooi in mijn boekenkast staan. Ze gaan op mijn verlanglijstje.

De boeken zien er eigenlijk allemaal hetzelfde uit: een witte omslag, bloedspetters en een voorwerp dat past bij het verhaal. Simpel, maar mooi. De titel, Perfecte wraak, past heel erg goed bij het boek.

Elke keer ben ik bang dat het volgende deel tegen zal vallen, maar Helen Fields laat in Perfecte wraak weer zien hoe ontzettend goed ze is. Wát een thriller!

Dit wordt mijn zesde recensie over deze serie, dus het wordt steeds lastiger om iets nieuws te schrijven. Toch lijkt de auteur alleen maar beter te worden en ik kon dit boek amper wegleggen. Ze schrijft ontzettend goed en weet precies hoe ze de lezer vast moet houden. Na elk hoofdstuk wil je er nog een aan vastplakken.

Geen idee hoe Helen Fields aan haar inspiratie komt, maar soms maak ik me daar een beetje zorgen over. De gebeurtenissen zijn soms echt absurd. Ook de relatie van Luc en Ava houdt de gemoederen bezig. En het eind van dit boek… Ik kan niet wachten op het achtste deel.

Mocht je denken dat Helen Fields haar hoogtepunt wel bereikt heeft dan heb je het mis. Perfecte wraak laat zien dat ze nog heel wat voor ons in petto heeft en ik kijk er enorm naar uit. 

Heb jij de thrillers van Helen Fields al gelezen?

Liefs!

Titel: Perfecte wraak | Auteur: Helen Fields | Uitgeverij: Ambo Anthos 408 pagina’s |

6 reacties

  1. Volgens mij heb ik niet alle delen uit deze serie gelezen, maar al wel een flink aantal. En ze zijn inderdaad iedere keer weer spannend. Deze kan dus ook weer op mijn lijstje. 🙂

  2. Ik heb de hele serie gelezen maar de laatste vond ik over de top. Een beetje te veel doden en voir mijn gevoel totaal ongeloofwaardig.
    Natuurlijk zijn detectives meestal een beetje te en dat maakt ’t juist spannend, maar deze ging voor mij te ver.

    1. Hoi Ans,

      Ik begrijp wel wat je zegt, want misschien gaat het soms ook een beetje te ver. Ik kan er nu nog van genieten, maar wie weet ervaar ik het de volgende keer wel hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.