De Wake-upcall – Beth O’Leary zorgt weer voor een glimlach

Vorig jaar las ik het boek Drie Dates van Beth O’Leary en nu is haar volgende boek De Wake-upcall alweer verschenen. Wat ik leuk vind aan de boeken van O’Leary is dat ze allemaal erg origineel zijn. Is De Wake-upcall een boek voor jou?

De Wake-upcall Beth O'Leary

‘Het hele jaar maakt hij mijn werk hier zo lastig mogelijk, wil nooit ergens een compromis over sluiten, zelfs niet na wat hij verleden jaar met kerst heeft gedaan.

En nog stééds hoeft hij me maar even aan te kijken of ik sta in vuur en vlam.’

Black Friday 2023Black Friday 2023

Flaptekst

‘Collega’s Izzy en Lucas kunnen elkaar niet uitstaan, maar als hun geliefde Forest Manor Hotel letterlijk dreigt in te storten, móéten ze wel samenwerken. Als het hotel dankzij Izzy een flinke beloning opstrijkt voor het terugbezorgen van een verloren trouwring, lijkt dat dé oplossing.

Izzy en Lucas besluiten op zoek te gaan naar de eigenaren van de andere vier ringen die al jaren bij de gevonden voorwerpen liggen. Maar terwijl hun bittere rivaliteit verandert in iets heel anders, dringt zich toch de vraag op of ze banger zijn hun baan te verliezen – of hun hart…’

Mijn mening

Alle boeken van Beth O’Leary hebben dezelfde stijl: een effen kleur, een illustratie die past bij het boek en de titel die daar groot boven staat. Ik vind het leuk als ik aan de buitenkant al kan zien wie de schrijver van het boek is. 

De titel De Wake-upcall past goed bij het verhaal en er is over nagedacht, omdat het meerdere lagen heeft. Daarnaast vind ik het leuk dat de originele titel zo goed als behouden is gebleven. In het Engels heet het boek namelijk The Wake-up Call.

De Wake-upcall van Beth O’Leary is absoluut geen moeilijk boek om te lezen. Izzy en Lucas draaien om elkaar heen, maar wel op een grappige manier. Als lezer wil je ze soms allebei een schop onder de kont geven. De auteur heeft haar best weer gedaan om een orgineel en leuk verhaal te schrijven en dat is volgens mij prima gelukt.

De schrijfstijl van de schrijver is vlot, makkelijk en vol humor. Om spanning in het boek te houden, lezen we het ene hoofdstuk vanuit het perspectief van Izzy en het andere hoofdstuk vanuit Lucas. Ik vond soms de hoofdstukken wel wat aan de lange kant, maar dat heeft meer met mij te maken dan met de auteur. 

Beth O’Leary weet de focus te leggen op de twee hoofdpersonen en besteedt weinig aandacht aan de bijpersonen. In dit verhaal is dat ook de juiste keuze. Lucas en Izzy worden ook niet helemaal ontleed, maar we weten precies wat we moeten weten over deze twee leuke mensen. 

De Wake-upcall van Beth O’Leary is een boek met humor en leest heerlijk weg. Een perfecte feelgood om tijdens de herfstdagen het natte weer buiten even te vergeten.

Liefs!

Titel: De Wake-upcall | Auteur: Beth O’Leary | Uitgeverij: De Fontein320 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.