Een nobel streven: Penelope en Colin veroveren mijn hart

In mei kwam het derde seizoen van Bridgerton uit op Netflix. Omdat de boeken altijd beter zijn, wil ik eerst het nieuwe seizoen kijken en daarna het boek pas lezen. Helaas loopt de boekenserie niet synchroon met de tv-serie en heb ik eerst Een vorstelijk aanbod gelezen. In de vakantie las ik Een nobel streven; hét verhaal van Penelope en Colin. Wat een leuk stel!

Een nobel streven - Penelope en Colin - Julia Quinn

‘ “Je gaat niet met me trouwen,” zei ze, en haar stem klonk haar vreemd hol in de oren. “Daar is niets mis mee. Ik ga niet trouwen met je broer, Benedict.” ‘

Bol AlgemeenBol Algemeen

Flaptekst

Penelope Featherington bewondert de broer van haar beste vriendin al zolang ze zich kan herinneren, maar de kans dat deze knappe graaf haar ziet staan is klein. Bovendien maakt zijn schandalige reputatie hem bepaald geen ideale echtgenoot.

Colin Bridgerton is zwaar beledigd door het beeld dat lady Whistledown van hem schetst in haar roddelcolumn. Hij is helemaal geen charmant leeghoofd! Dat geroddel lijkt misschien onschuldig, maar wat als het Colin de liefde van zijn leven kost?’

Mijn mening

Natuurlijk vind ik het jammer dat de tv-serie niet gelijk loopt aan de boekenserie, maar helaas kan ik daar niet zo heel veel aan veranderen. Ik heb genoten van het derde deel van deze serie, maar ik heb misschien nog meer genoten van het verhaal van Penelope en Colin. Een nobel streven zit weer goed in elkaar. 

Op het omslag van het boek zie je een vrouw schrijven en dit geeft al wel iets weg van het verhaal. Ik ga hier verder niet veel over vertellen, want dan verklap ik teveel. De titel past ook goed bij het verhaal en bij de rest van de serie.

We weten allemaal dat het boek vaker beter is dan de film/tv-serie. Ik kan je vertellen dat dat hier ook het geval is. Het boek is zelfs echt heel anders dan de afleveringen op tv.  Ik vond de serie op televisie namelijk een beetje vreemd af en toe, terwijl het verhaal in het boek heel logisch is. Waarom wordt hier toch altijd voor gekozen?

Penelope en Colin zijn, tot nu toe, mijn favoriete koppel. Penelope is grappig en ontzettend lief, maar heeft ook echt inhoud. Colin is eigenlijk gewoon een schatje, maar probeert een stoere jongen te zijn. Daarnaast komen alle bekende personen ook voor in het boek, zoals Anthony, Kate, Benedict en Daphne. Je voelt je als lezer al bijna een lid van de familie.

Julia Quinn laat in Een nobel streven weer zien dat ze weet hoe ze een roman moet schrijven. Het verhaal leest makkelijk weg, er zit genoeg drama in en gelukkig ook een hoop humor. De personages worden goed neergezet en het verhaal wordt nooit saai. Daarnaast is het tempo best wel hoog en dat vind ik altijd erg prettig.

Het verhaal van Penelope en Colin in Een nobel streven is leuk, lief, romantisch, soms stoer en zelfs af en toe spannend. Ik vind dit het leukste deel tot nu toe. Ik ben benieuwd naar alle andere delen, maar daar wacht ik nog even mee tot het vierde seizoen van Bridgerton op Netflix is verschenen. Is deze serie iets voor jou?

Liefs!

Titel: Een nobel streven | Auteur: Julia Quinn | Uitgeverij: Boekerij462 pagina’s |

Ik maak op Gewoon Iloon gebruik van affiliate links. Dit betekent dat wanneer je op een affiliate link klikt en een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang zonder extra kosten voor jou. Jij merkt hier niets van en ik word er een beetje mee geholpen. Mocht je hier vragen over hebben dan mag je mij altijd een berichtje sturen.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Profielfoto Gewoon Iloon 2024

Mijn naam is Ilona en ik vind het heel leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com: mijn eigen plekje op het internet. Al mijn hele leven schrijf ik graag en sinds 2020 deel ik dat met mijn lezers, van persoonlijke verhalen tot reviews van producten waar ik enthousiast over ben. Wil je meer over mij weten of heb je interesse in een samenwerking? Klik dan hier. Voor nu wens ik je veel leesplezier.

Liefs!

Advertentie
We Mogen Weer 2024We Mogen Weer 2024
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.