Wat maakt boksen zo leuk?

7 april 2024 gingen Juud en ik samen een proefles boksen doen bij de Boxing Company in Bergen op Zoom. Sindsdien zijn wij er allebei niet meer weg te slaan en lijken we wel verslaafd aan deze sport. Voor iemand die normaal gesproken niet zo sportief is, is dit een beetje vreemd. Wat maakt boksen eigenlijk zo leuk?

Boksen Gewoon Iloon

Uitdagend en afwisselend

Ik word graag uitgedaagd en als iets saai wordt dan haak ik al snel af. Boksen is veel moeilijker dan ik dacht en de lessen die ik volg zijn nooit hetzelfde. Ondanks dat ik veel geleerd heb in een half jaar tijd, ben ik nog steeds een beginner. Dat frustreert soms wel, maar ik wil graag beter worden dus het motiveert ook om door te gaan. 

Strakker, fitter en sterker

Juud en ik begonnen allebei met een abonnement waarmee we twee keer in de week naar een groepsles konden. Na anderhalve maand hebben wij ons abonnement om laten zetten naar onbeperkt, omdat twee keer per week echt te weinig was. Op dit moment lopen we vier tot vijf keer per week de boksschool binnen. Er is nog geen dag geweest dat ik met tegenzin ben gaan sporten en dat zegt wel wat. Natuurlijk ga je het ook aan je lichaam zien. Ik ben vier kilo afgevallen, begin spieren te zien die ik al even niet meer gezien had, ik zit erg goed in mijn vel en ben sterker aan het worden. Het wordt nog eens wat zo.

SportSport

Boks je hoofd leeg

De lessen die wij volgen duren drie kwartier en na een lange werkdag is er niets zo fijn als de dag eruit boksen. Als de les begint dan vergeet ik de rest van de wereld en ben ik alleen maar bezig met mezelf. Er komt zoveel kijken bij boksen dat je echt geen tijd hebt om over iets anders na te denken. Heel, heel fijn!

Fijne plek om te zijn

Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar als wij bij de Boxing Company binnenlopen is het altijd gezellig. Wij boksen tijdens de groepslessen tegen elkaar, dus je hebt veel contact met alle andere leden. Je helpt elkaar tijdens de lessen en na de lessen klets je wat terwijl je uit staat te zweten. Ook de trainers zorgen ervoor dat je je welkom voelt en staan altijd open voor een praatje. Zelf stap ik niet zo makkelijk op mensen af, maar hier voel ik me echt altijd op mijn gemak. 

Ik kan me voorstellen dat boksen niet het eerste is waar je aan denkt als je op zoek bent naar een nieuwe sport, maar ik raad je echt aan om eens te kijken of je ergens een proefles kan doen. Het is zo ontzettend goed voor je en enorm leuk om te doen. Je mag natuurlijk altijd een keer met mij mee.

Liefs!

Ik maak op Gewoon Iloon gebruik van affiliate links. Dit betekent dat wanneer je op een affiliate link klikt en een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang zonder extra kosten voor jou. Jij merkt hier niets van en ik word er een beetje mee geholpen. Mocht je hier vragen over hebben dan mag je mij altijd een berichtje sturen.

3 reacties

  1. Leuk om te lezen hoeveel plezier je er in hebt! Ik heb ooit eens met school een proefles boksen gedaan. Ik vond het toen nog best leuk. Maar voor mijn lijf is het wel te zwaar eigenlijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Profielfoto Gewoon Iloon 2024

Mijn naam is Ilona en ik vind het heel leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com: mijn eigen plekje op het internet. Al mijn hele leven schrijf ik graag en sinds 2020 deel ik dat met mijn lezers, van persoonlijke verhalen tot reviews van producten waar ik enthousiast over ben. Wil je meer over mij weten of heb je interesse in een samenwerking? Klik dan hier. Voor nu wens ik je veel leesplezier.

Liefs!

Advertentie
We Mogen Weer 2024We Mogen Weer 2024
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.