Vlot gelezen: Pink Boxing

Het was eigenlijk de bedoeling om deze week geen artikel te schrijven omdat ik vanaf zaterdag elke dag vanuit New York ga posten, maar ik wil jullie eigenlijk alles vertellen over mijn nieuwe hobby Pink Boxing. Ik lijk wel verslaafd namelijk…

Pink Boxing
Helaas is er nog geen foto van mij met mijn bokshandschoenen. Er wordt aan gewerkt 😂.

Waar heb ik nu weer last van?

Ja, dat vraag ik mezelf ook wel eens af. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen en soms blijven dingen hangen (denk aan mijn liefde voor rolschaatsen) en soms ben ik ergens na een paar weken wel weer van genezen (zoals het werken in mijn bullet journal). Nu heb ik iets gevonden waar ik misschien wel weer wat langer bij blijf hangen, namelijk boksen. 

De afgelopen maanden heb ik weer geprobeerd om thuis te sporten, echter lukte me dat niet zo goed. Ik zat al even te denken aan boksen of kickboksen, maar ik twijfelde enorm. Mijn schoonzus zei toen dat ze was gestart met boksen en dat klonk heel leuk, alleen ondernam ik nog steeds geen actie. Totdat ik het er met Juud over kreeg en zij meteen een proefles voor ons beide regelde. De volgende dag stonden we met onze bokshandschoenen aan… 

Wat is Pick Boxing precies?

Pink Boxing is boksen gecombineerd met circuittraining en alleen voor vrouwen. Ja, je werkt in duo’s en je oefent op elkaar, maar er is geen echt fysiek contact. Het is boksen, dus je benen blijven gewoon op de grond. 

Onze lessen duren 45 minuten en we zijn ongeveer 30 minuten bezig met boksen (techniek, combinaties, etc.) en de laatste 15 minuten zijn we bezig met circuittraining (squats, burpees en nog meer ellende). Elke les is anders en dat maakt het uitdagend en leuk. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn ervaring tot nu toe

Ondertussen ben ik een maand bezig en ik heb nog nooit zo graag willen sporten en zweten. Drie kwartier kan ik de hele wereld even vergeten en is mijn hoofd leeg. Daarnaast heb ik het idee dat ik wat sterker en fitter word en dat werd wel eens tijd. 

Juud en ik zitten bij Boxing Company in Bergen op Zoom en met ons abonnement kunnen we twee keer per week een les doen. We zijn aan het twijfelen of we niet een onbeperkt abonnement moeten aanschaffen, omdat we eigenlijk wat meer zouden willen gaan. Eerst maar eens kijken of het zo leuk blijft, voordat we die beslissing maken. 

Tot nu toe heb ik alleen Pink Boxing gedaan, maar ik verwacht dat we binnenkort overstappen naar Cross Boxing; de variant met vrouwen én mannen. Eerst nog een beetje beter worden, want sommige combinaties  en technieken zijn echt lastig. Ik vind het in ieder geval enorm leuk en kijk elke keer weer uit naar de volgend les. Ik ga het nog missen als ik in New York zit 🙈.

Rolschaatsen blijft mijn grote liefde, maar is ook niet te vergelijken met de lessen Pink Boxing. Mocht je ooit denken aan beginnen met boksen, regel dan meteen een proefles. Ik heb er spijt van dat ik niet eerder begonnen ben. 

Liefs!

4 reacties

  1. Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Altijd fijn om je tijd te vullen met nieuwe hobby’s. Ik ben zelf ook een slechte met thuis sporten, daarvoor heb ik te weinig discipline haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.