After (1 & 2) – Anna Todd

Na Begin Again werd mij de After-serie aangeraden. Omdat ik Begin Again zo geweldig vond, wilde ik ook meteen door naar een soortgelijk boek en heb ik de boeken van Anna Todd gekocht voor op mijn e-reader. De eerste twee delen heb ik uit en ik zal je vertellen wat ik ervan vind.

After - Hier begint alles

After - Hier begint alles - Anna Todd - Boekerij

We maken kennis met Tessa (afgeleid van Theresa) en haar start op Washington University. Haar vriendje Noah en haar moeder brengen haar naar de campus en maken kennis met haar kamergenootje Steph. Haar moeder keurt Steph meteen af, maar Tessa wil haar graag een kans geven. Voordat haar moeder en Noah vertrekken komt er een nogal bijzondere jongen de kamer in vallen: Hardin. Hardin zit onder de tatoeages en piercings en is alles waar Tessa van walgt. Hij is een vriend van Steph.

Tessa heeft een droom en wil alles op alles zetten om haar droom te verwezenlijken. Ze stort zich op haar studie. Dat wordt haar wel eens lastig gemaakt omdat Steph andere dingen belangrijk vindt, zoals heel veel feesten. Zo komen er ook geregeld jongens op hun kamer en vooral Hardin lijkt de deur van hun kamer vaak te vinden. Hardin en Tessa zijn water en vuur en maken constant ruzie. Deze ruzies brengt ook heel veel passie met zich mee en langzaamaan wordt Tessa stapelverliefd op Hardin.

Hij lijkt ook verliefd op haar te worden en ze gaan steeds een stapje verder in hun relatie. Daarnaast worden de ruzies ook meer en heftiger. Hardin is heel erg jaloers, maar blijft heel hard roepen dat hij niet om vrouwen geeft en nooit een relatie wil. Toch lijkt het er steeds meer op dat hij hierover liegt. Totdat Tessa de echte Hardin leert kennen en hun knipperlichtrelatie abrupt tot een einde komt.

After - Je kan niet leven zonder hem

546x840-2

Tessa besluit om Hardin te vergeten, maar dit is heel erg moeilijk voor haar. Ze gaat voor de vakantie terug naar haar moeder, maar heeft alleen maar ruzie en besluit terug te gaan. Omdat ze haar studentenflat opgezegd had om bij Hardin te gaan wonen, heeft ze geen plek om te slapen en ze besluit om tijdelijk in een motel te verblijven.

Hardin doet ondertussen zijn best om Tessa te vergeten, maar dat lukt hem niet. Hij besluit er alles aan te doen om Tessa de waarheid te vertellen en haar terug te winnen. Met heel veel ups en downs lukt dit ook, maar kan Hardin wel een relatie aan?

Tessa twijfelt hier ook aan en ze blijven nog steeds vaak ruzie hebben. Gaat Tessa er volledig voor of kiest ze voor haar eigen rust en geluk?

De hoofdpersonen

Tessa is een heel slim, maar naïef meisje. Ze heeft al een tijdje een veilige relatie met Noah en heeft het idee dat ze gelukkig is. Ze plant alles tot in de puntjes en ziet er heel degelijk uit. Als ze eenmaal meer tijd met Hardin doorbrengt, merkt ze dat er nog veel meer uit het leven te halen is en gooit haar hele leven overhoop.

Hardin is een echte foute jongen. Hij zit onder de tatoeages en piercings, is agressief en gaat van feestje naar feestje. Daarnaast gebruikt hij meisjes alleen voor zijn eigen plezier en toont totaal geen respect voor ze. Hij weet niet wat liefde is en is ook niet van plan om liefde te geven. Tessa zet zijn wereld op zijn kop, maar oude gewoontes verdwijnen niet zomaar.

Schrijfstijl

Er zit een flink tempo in het verhaal, maar er gebeurt ook ontzettend veel. Het boek is makkelijk te lezen en er staan geen moeilijke woorden in. In het eerste deel lees je alles vanuit Tessa’s ogen en vanaf deel twee lees je ook stukken vanuit Hardin. Anna Todd zuigt je in het verhaal en het is lastig om het boek naast je neer te leggen. Het blijft spannend.

Mening

Het eerste deel had ik binnen een paar dagen uit en vond ik enorm interessant. Je kan en wil het boek gewoon niet wegleggen. Het tweede deel was ook interessant, maar iets minder boeiend omdat de ruzies tussen Tessa en Hardin zich maar blijven herhalen. Ook snap je Tessa soms niet, want ik had Hardin allang aan de kant gezet. Liefde maakt blind, dat begrijp ik ook. Ik vind het wel heel leuk dat we in deel twee ook Hardin zijn verhaal lezen. Ook al lijkt het zo’n stoere jongen, hij heeft ook maar een klein hartje. De boeken hebben iets weg van Vijftig Tinten Grijs, maar dan voor jongvolwassenen. Ik ben nu met deel drie bezig, want ik wil heel graag weten hoe het verder gaat.

Sterren

Ik geef het eerste deel 4,5 sterren en deel twee 4 sterren. Begin Again heeft mij echt geraakt en dat had ik bij deze twee boeken wat minder. Daarnaast vind ik het eerste deel beter dan het tweede deel. Zeker nog de moeite om deze serie te lezen.

Liefs!

Titel: After – Hier begint alles | Auteur: Anna Todd | Uitgeverij: Boekerij | 517 pagina’s |

Titel: After – Je kan niet leven zonder hem | Auteur: Anna Todd | Uitgeverij: Boekerij | 608 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.