Boekentips #5: Romans

Vorige week vroeg ik op Instagram of mijn volgers een tweede deel van Meet the Blogger wilden lezen of juist drie nieuwe boekentips in het genre romans. De einduitslag was 51/49 en met zo’n uitslag kan ik niet anders dan allebei de artikelen te schrijven. Meet the blogger #2 is afgelopen woensdag online gekomen en vandaag komen er weer drie nieuwe boekentips aan. 

Er staan veel klikbare links in mijn stukjes hieronder. Mocht je geïnteresseerd zijn in een boek klik dan op de link en lees mijn volledige recensie. Veel leesplezier!

1. De sterrengever ~Jojo Moyes

Eén van mijn favoriete auteurs in het genre romans is Jojo Moyes. Tot nu toe vind ik al haar boeken erg mooi en lees ik ze heel graag. Eigenlijk vind ik het dan ook lastig om één boek te kiezen, want naast De Sterrengever vind ik Voor jou ook echt een prachtig boek.

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Naast dat het boek fantastische geschreven is, is het verhaal en de boodschap van dit boek heel sterk. Feminisme, girlpower, romantiek, drama, meeslepend zijn allemaal woorden die bij dit boek horen. Naar mijn idee een pareltje in je boekenkast.

2. Stad van meisjes ~ Elizabeth Gilbert

Eten, bidden en beminnen was het eerste boek dat ik las van Elizabeth Gilbert. Ik was jong, misschien te jong voor dat boek, maar ik vond het erg interessant. Twee jaar geleden kwam Stad van meisjes uit en daar was ik erg benieuwd naar. Misschien omdat ik de omslag erg mooi vond (en nog steeds vind).

New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Ook dit boek speelt zich af in de geschiedenis en ook hier passen de woorden feminisme, romantiek en drama goed bij (ik zie een patroon). Ik heb genoten van dit boek, omdat het verhaal mooi is en er een goede dosis humor en drama in zit. De meningen over dit boek waren op Bookstagram best wel verdeeld, maar ik vind het echt bijzonder goed. Zo goed dat ik denk dat ik het ooit nog eens zal lezen. 

3. Een weeffout in onze sterren ~ John Green

Ja, wat ga ik zeggen over het boek Een weeffout in onze sterren? Misschien hebben veel meer mensen alleen de film gezien en niet het boek gelezen. Als dat bij jou zo is dan moet je even stoppen met alles wat je doet en beginnen met lezen. Wat een topper!

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Dit boek heb ik al meerdere keren gelezen en dat doe ik niet vaak. Ook de film heb ik versleten. Dit is liefde in de puurste vorm beschreven in een fantastisch boek. Zo bijzonder. Ik kan me niet voorstellen dat je niet bekend bent met het boek of de film, maar als dat wel zo is dan moet dit boek bovenaan je TBR-lijstje komen te staan. Daar krijg je geen spijt van.

Met deze drie nieuwe boekentips hoop ik dat ik je weer wat inspiratie heb kunnen geven. Misschien heb je alle drie de boeken al gelezen en dan ben ik erg benieuwd of deze boeken ook door jou aangeraden zouden worden. Laat je het weten?

Geniet van je dag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.