Gewoon knetterhard jezelf zijn – Cathelijn Paling

Op Instagram kwam ik het boek Gewoon knetterhard jezelf zijn tegen van Cathelijn Paling. Ik vind boeken over persoonlijke ontwikkeling erg interessant, dus mijn nieuwsgierigheid was snel gewekt. Toen ik alle lovende woorden op bol.com zag, was de keuze om dit boek te bestellen zo gemaakt.

Gewoon knetterhard jezelf zijn - Cathelijn Paling

‘Ik was altijd zo druk bezig met de ‘buitenkant’ dat ik vergat om ook naar binnen te keren. En te voelen. Voelen is ook echt iets wat ik weer heb moeten leren. En wat bleek: voelen is cruciaal om jezelf goed te leren kennen.’

Select Flight 1 2023Select Flight 1 2023

Flaptekst

Je bent jong en je wilt wat – en daar moet je gewoon keihard voor werken, dacht Cathelijn Paling. Ze vinkte dagelijks in gestoord tempo ellenlange to-dolijsten af vanaf haar werkplek aan de Amsterdamse gracht, of vanuit een ver zonnig oord. Er was alleen één probleem: ze kon er nooit écht van genieten. Daarvoor moet je kunnen stilstaan en voelen – dat was precies wat ze niet kon. Tot haar lichaam plots vol aan de noodrem trok. Burn-out.

Cathelijn deelt haar verhaal en de wijsheden die ze zelf graag eerder had willen weten. Ze helpt je om ook al jouw gevoelens te durven aankijken en te realiseren dat grenzen je niet beperken, maar juist vrijheid geven. Ga van overleven naar duurzaam leven en ontdek dat geluk hem vooral zit in leven voor en vanuit jezelf.’

Mijn mening

De titel van dit boek trekt meteen alle aandacht en geeft ook precies aan waar dit boek over gaat: zolang je op deze aardbol leeft moet je Gewoon knetterhard jezelf zijn. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan en daar weet Cathelijn Paling alles van. 

Dit boek is niet alleen voor mensen die opgebrand zijn, maar eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen. Cathelijn is een inspiratiebron voor iedereen. Stop met rennen en ga leven!

Eerlijk? Toen ik het boek op mijn e-reader had staan, baalde ik meteen van het aantal bladzijden. Het zijn er namelijk maar 136 en dat betekent vaak dat het boek zo uit is. Ik besloot meteen om maar een paar pagina’s per dag te lezen, zodat ik er wat langer over kon doen. 

Dat was nog best een opgave, want Cathelijn schrijft heerlijk. Je hoort haar bijna praten door het boek heen en ze houdt er een flink tempo in. In haar boek is ze grappig, serieus en vooral heel eerlijk. Ze komt over als een heel leuk mens. 

Omdat ik vaker boeken lees over persoonlijke ontwikkeling, heb ik niet per se nieuwe dingen geleerd. Ik heb het boek wel met heel veel plezier gelezen en zal er zeker weer wat uit meenemen. Ik vind Gewoon knetterhard jezelf zijn een heel goed boek voor lezers die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, maar nog niet weten welk boek ze daarvoor uit de kast moeten trekken. Het leest makkelijk weg en is erg toegankelijk voor iedereen. 

Wat een fijne kennismaking met Cathelijn Paling. Gewoon knetterhard jezelf zijn is goed geschreven en opent je ogen. Ik heb er erg van genoten en hoop dat Cathelijn door gaat met schrijven. 

Wil je meer boekentips over persoonlijke ontwikkeling? Klik hier!

Liefs!

Titel: Gewoon knetterhard jezelf zijn | Auteur: Cathelijn Paling | Uitgeverij: Spectrum 136 pagina’s |

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.