De ongetrouwde hertog – Julia Quinn

Iemand vertelde mij dat er een nieuwe serie op Netflix uit was, Bridgerton, en dat het iets weg had van Gossip Girl alleen dan speelt de serie zich af in 1813. Zeg tegen mij iets over de serie Gossip Girl en ik ben al verkocht.

Over het algemeen kijk ik weinig series, maar ik besloot toch eens een aflevering te kijken. En ja hoor, ik was eigenlijk meteen fan. Helaas bestaat seizoen 1 maar uit acht aflevering, dus ik was zo klaar. Gelukkig is de serie afgeleid van een boekenreeks en laat ik nou net van lezen houden! Ik heb het eerste deel uit en vertel je graag wat ik ervan vond.

De ongetrouwde hertog - Bridgerton

“Even viel er een doodse stilte. Toen werden Daphnes ogen heel groot. Haar lippen verstrakten, alsof ze iets moest inhouden. Toen ging haar schouders een beetje omhoog en… En toen begon ze te lachen. Recht in zijn gezicht.”

Korte inhoud

Daphne Bridgerton heeft één wens: trouwen en kinderen krijgen. Simon Basset, de hertog van Hastings, heeft ook een wens: nooit trouwen en vooral geen kinderen krijgen.

Daphne leert genoeg huwelijkskandidaten kennen, maar zoekt naar die ene man waar ze ook daadwerkelijk verliefd op kan worden. Simon wil juist niet gezien worden als huwelijkskandidaat. 

Als de twee elkaar leren kennen, komt Simon op het idee om net te doen alsof ze zich gaan verloven. Zo wordt zij interessanter voor de mannen en wordt hij niet meer lastiggevallen door moeders die hun dochter aan de man willen helpen.

 

Al snel blijkt dat Simon en Daphne meer voor elkaar voelen dan dat ze hadden gedacht. Als het op een dag bijna misgaat, moet Simon kiezen tussen het huwelijk of doodgaan. Hij kiest uiteindelijk om met Daphne te gaan trouwen.

In het begin lijken ze erg gelukkig samen, maar al snel komen er flinke barsten in hun huwelijk.

 Zullen ze, net als vele anderen, een huwelijk voor de buitenwereld hebben of lukt het ze toch om samen gelukkig te worden?

 

Mijn mening

Over het algemeen lees ik geen boeken waarvan ik de film of de serie al gezien heb. Naar mijn idee weet je dan al wat je gaat lezen en dan is de spanning er wel af. Toch wilde ik heel graag weten hoe het verder zou gaan met Daphne en Simon en de familie Bridgerton, dus besloot ik aan het eerste deel van de boekenreeks te beginnen.

Ik heb nog even getwijfeld om met deel twee te starten, maar vaak zijn boeken anders dan de serie. Ik ben daarom gestart in het eerste deel en dat is maar goed ook. Het verhaal is namelijk op heel veel plaatsen echt anders.

Pas geleden ben ik weer lid geworden van Kobo Plus en daar staan een aantal delen van de Bridgerton-serie op (ik zit nog steeds een beetje in mijn e-reader fase). De omslag van dit boek is de omslag van de tv-serie. Ik weet dat er nog een andere omslag is die ook erg mooi is en goed bij het boek past.

De schrijfstijl van Julia Quinn vind ik heel erg prettig. Ondanks dat het verhaal zich in 1813 afspeelt is het wel geschreven in de tijd van nu. Daar bedoel ik mee dat het begrijpelijk is en dat er geen moeilijke of bijzondere woorden in staan. Als lezer weet je wel constant in welke tijd het zich afspeelt, omdat de verschillende beschrijvingen dit duidelijk naar voren brengen (denk hierbij aan landschappen, manier van vervoer, omgang tussen mensen). Er zit tempo in het boek en daar houd ik van.

Zoals al eerder gezegd was het verhaal in het boek anders dan het verhaal op televisie. Dat zorgde ervoor dat het, ondanks dat ik de afloop al wist, spannend bleef. Gezegd mag worden dat ook hier het boek beter is dan de serie op tv. Alleen had ik die knappe Simon minder knap gemaakt in mijn fantasie denk ik =). Het beeld van de hoofdpersonen kloppen niet helemaal met de hoofdpersonen in de serie, maar daar heb ik verder niet zo veel last van gehad.

De ongetrouwde hertog is een fijne roman met de nodige humor erin. Julia Quinn weet drama prima te combineren met humor en luchtigheid. Ik vind de setting van het verhaal erg goed gekozen en ook origineel. Ik kan niet wachten om de andere delen te gaan lezen en ik zal jullie daarvan zeker op de hoogte houden.

Liefs!

Titel: De ongetrouwde hertog | Auteur: Julia Quinn | Uitgeverij: Boekerij | 432 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.