Think and Grow Rich – Michael Pilarczyk

2021 is nu zes weken oud en ik heb al één van mijn favoriete boeken van dit jaar gelezen: Master Your Mindset van Michael Pilarczyk. In dat boek verwijst hij vaak naar Think and Grow Rich van Napoleon Hill en dat maakt mij erg nieuwsgierig. 

Ik heb het boek gelezen en ik heb het laten bezinken. Ben ik er net zo enthousiast over als over Master Your Mindset?

Think and Grow Rich - Napoleon Hill

‘If you cannot do great things, do small things in a great way.’

Flaptekst

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel.

 

Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

Mijn mening

Ook deze keer heb ik er voor gekozen om de flaptekst van het boek te gebruiken in plaats van mijn eigen samenvatting te schrijven. Bij dit soort boeken vind ik dat een stuk lastiger, omdat het geen verhaal is. Ik wil het nou eenmaal graag goed doen.

Master Your Mindset zit nog steeds in mijn hoofd. Dat boek heeft iets met mij gedaan en dat is ook de reden dat ik Think and Grow Rich er meteen achteraan ben gaan lezen. Dit boek is geschreven door Napoleon Hill en de Nederlandse bewerking is gedaan door Michael Pilarczyk. Hij noemt dit boek heel vaak in zijn eigen boek en gelooft er heilig in. Natuurlijk word ik daardoor nieuwsgierig. Ik vind het daarnaast ook erg interessant. 

Think and Grow Rich is gepubliceerd in 1937 en Napoleon Hill heeft 25 jaar onderzoek gedaan tijdens het schrijven van dit boek. Hij leefde in een andere tijd, maar de kern van het boek is tijdloos. Vandaar dat het vandaag de dag nog steeds een heel populair boek is en je de denkwijze die hij beschrijft nog steeds kan toepassen. 

Napoleon Hill beschrijft dertien principes die je nodig hebt om succesvol te worden. Door middel van voorbeelden probeert hij je deze principes duidelijk te maken. De verhalen van Henry Ford, Thomas A. Edison, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt en nog zoveel andere bekende Amerikanen worden gebruikt om je als lezer duidelijk te maken hoe je een succesvol en voldaan leven kan leiden.

De boodschap die bij mij vooral is blijven hangen is dat je te alle tijde moet geloven in jezelf om je doelen te bereiken. Ja, je zal soms keihard falen of tegengewerkt worden, maar je leert met vallen en opstaan. Er is nog nooit iemand beter geworden van opgeven, toch? Daarnaast is verlangen naar iets heel belangrijk. Als je iets echt wilt en je bent bereid om daar alles voor te geven dan zal je uiteindelijk succes hebben. Alleen als je er 100% voor gaat.

Naar mijn idee gaat Think and Grow Rich iets teveel over geld willen verdienen en rijk willen zijn. Dat is de reden dat ik over dit boek minder enthousiast ben dan over Master Your Mindset. Dat betekent niet dat ik dit boek niet goed vond, want ook hier heb ik heel veel uit kunnen halen. Het idee dat ik miljoenen op de bank wil hebben staan speelt bij mij niet zo. Wel wil ik graag gelukkig zijn, heb ik doelen die ik wil behalen en wil ik mijn mooiste leven leven. Ook dat is een vorm van succesvol en rijk zijn en dit boek geeft je daar wel handvatten voor.

Wie moet dit boek lezen? Als je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling, bewustwording of ondernemen dan is dit boek een aanrader. Als je ergens echt voor wilt gaan en je hebt daar de juiste mindset voor nodig dan zal dit boek je helpen. Mocht je gewoon geïnteresseerd zijn in dit soort onderwerpen dan moet je dit boek meteen gaan bestellen.  

Ik vond het in ieder geval heel interessant en ik heb er lessen voor mezelf uitgehaald. Daarnaast ben ik er nu, na twee boeken over persoonlijke ontwikkeling, achter gekomen dat ik dit soort boeken vaker wil lezen. Heb je een goede tip voor mij? Laat het weten bij de reacties.

Liefs!

Titel: Think and Grow Rich | Auteur: Napoleon Hill | Redacteur: Michael Pilarczyk | Uitgeverij: Invictus Publishing | 288 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.