De week in foto’s #38

Afgelopen week hadden we een dagje extra vrij, omdat het Pasen was. Met mijn leerlingen uit klas vier had ik mondelingen, ik heb weer een coronatest gedaan en ons eerste konijntje is naar zijn nieuwe baasje gegaan. Het was een enerverende week en ik ga je er alles over vertellen.

Zondag 4 april 2021

Vrolijk Pasen. Tijd om de hokken van de diertjes schoon te maken.

We deden weinig aan Eerste Paasdag, maar we hebben natuurlijk wel eieren gegeten. Zoals mijn moeder altijd zegt: ‘Met Pasen geen eieren, met Pinksteren geen geld.’

Uit de oude doos. Voor een blog was ik op zoek naar oude foto’s en ik kwam deze tegen. Blij ei. Dit was tien jaar geleden in San Diego waar ze gelukkig ook Nesquick hebben.

Het was ook weer voor warme chocomelk. Melk met Nesquick; mijn lievelings.

Bijzonder! Betty, onze fazant, had haar eerste ei gelegd. Ze kunnen niet bevrucht zijn, dus Mike wil ze eigenlijk gewoon opeten. Ik vind dat toch een beetje gek…

Maandag 5 april 2021

Tweede Paasdag begon met huiswerk voor de Schrijversacademie

Benieuwd hoe ik mijn opleiding vind? Klik hier.

Daarna gingen we naar mijn ouders waar ook mijn broer, schoonzus en de kinderen kwamen. Ons nichtje was 4 april jarig, dus kreeg nog een cadeautje.

Oehhhh… zijn deze rolschaatsen niet ontzettend mooi? Ze was er heel blij mee en kon al redelijk vooruit komen.

Helaas was het geen weer om buiten te rolschaatsen, dus we hebben Luna maar even uitgelaten. Er was sneeuw op komst?!

Dinsdag 6 april 2021

Een week eerder was het 25 graden, maar nu hadden we sneeuw. Het moet niet gekker worden.

De rest van de dinsdag heb ik mondelingen gedaan met mijn examenleerlingen. Het duurt niet zo heel lang meer, voordat ze examen moeten doen. Spannend.

Wat leuk! Albert Heijn heeft weer moestuintjes. Ik ben fan!

Woensdag 7 april 2021

Ook op woensdag sneeuwde het. Sneeuw tijdens de spits levert natuurlijk file op.

Ook op woensdag had ik veel mondelingen. We aten bij mijn ouders thuis, dus samen met papa ben ik even gaan puzzelen. Mijn vader is hier zo goed in. 

Donderdag 8 april 2021

De donderdagochtend zag er al een stuk veelbelovender uit. De zon komt zelfs weer in beeld.

Tijdens het werk ben ik even naar mijn tante en nichtje gewandeld om te lunchen. Best fijn om even de beentjes te strekken.

Even wat liefde van onze konijntjes..

Hier hebben we Beertje. Beertje blijft waarschijnlijk lekker bij ons wonen.

Dit is Luxie; het konijntje van ons nichtje (vandaar de bijzondere naam), maar omdat zij thuis geen ruimte hebben blijft Luxie bij ons.

Verder hadden ze weinig zin in foto’s. Boven op Beertje zit in ieder geval Schaapje. Schaapje heeft één slecht oog, maar doet het verder prima. Ze blijft ook bij ons waarschijnlijk.

Dan hebben we Bob. Bob gaat naar een collega toe waar hij enorm vertroeteld zal worden.

Panda wilde niet op de foto, misschien een volgende keer. Panda is uitgekozen door mijn neefje en blijft ook bij ons wonen. Ook zo’n dotje.

Zo, tijd voor thee!

Vrijdag 9 april 2021

Toetsen nakijken op mijn thuiswerkochtend. Ze hebben het harstikke goed gedaan, dus hier zit een trotse juf.

Panda en Beertje gaan eens in de weide wereld kijken. Dit is toch wel een beetje spannend.

Ja hoor, daar gaan we weer. Ik had allemaal afspraken staan deze dag. Lekker naar de kapper, mijn wenkbrauwen laten doen en Bob wegbrengen. Maar ik had keelpijn en ook al was ik er vrij zeker van dat ik geen corona had, moest ik toch maar het zekere voor het onzekere nemen.

Geen kapper en geen wenkbrauwen laten doen, maar ook geen corona gelukkig. Had al snel een negatieve uitslag.

Daar gaan we. Bob mag naar zijn nieuwe baasje. Ondanks dat hij heel goed terecht komt, vonden we dit toch wel spannend. Bob ook hoor.

Gelukkig werden we, eenmaal thuis, weer lief ontvangen door Luna. In deze gekke houding kan ze uren zitten. Gekke hond.

Zaterdag 10 april 2021

Naast keelpijn is er een heerlijke verkoudheid bijgekomen. Ik snotter me suf en dit rare ding is dan mijn redding. Ken je dit? 

Dit is een Rhino Horn en die vul je met lauwwarm water en zout. Spoelen maar. Ik raad dit iedereen aan die verkouden is.

De rest van de dag hebben we het huis gepoetst. Ik doe dat altijd met handschoenen om mijn nagels te beschermen. 

Ook heb ik al mijn moestuintjes van de AH gereed gemaakt. Ik ben benieuwd of het me dit jaar weer lukt. Natuurlijk houd ik je op de hoogte.

We hebben op zaterdagavond lekker een poké bowl gemaakt. Heerlijk om lekker in de bank te eten. Het was weer erg geslaagd.

Het was best een drukke week zo. Ik mag het vast niet zeggen, maar ik heb zo’n zin in de meivakantie. Even twee weken niks, heerlijk.

Dat duurt nog even, dus komende week gaan we gewoon weer aan de slag. Opa wordt 94 jaar en dat gaan we vieren. Ik heb BHV-cursus en ga richting een paar basisscholen. De tijd zal weer voorbij vliegen, vrees ik. 

Heb jij een leuke week in het vooruitzicht? Ik hoor het graag natuurlijk. Geniet er in ieder geval van.

Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Gewoon Iloon - Profielfoto

Leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com.  Mijn naam is Ilona en ik blog ondertussen alweer drie jaar. Ik ben begonnen met een blog over boeken, maar tegenwoordig schrijf ik over alles wat ik graag met je wil delen (en dat is stiekem best veel). Veel lees- en kijkplezier!

Liefs!

Samenwerken?

Ben jij op zoek naar een leuke samenwerking? Stuur een mailtje naar samenwerken@gewooniloon.com en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Advertentie
Mode 2023Mode 2023
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.