De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo: Taylor Jenkins snapt ’t

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is geschreven door Taylor Jenkins Reid en kwam uit in 2022. Dit boek kwam op Instagram veel voorbij en ik heb er heel wat mensen over horen praten. Nu, twee jaar later, komt oma ook even om de hoek kijken. Hoe kan het zijn dat ik dit boek niet eerder opgepakt heb?

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid

‘ “Volgens mij mag ik jou wel, Monique,” zegt ze.

Ik haal diep adem en krijg nu pas in de gaten hoe oppervlakkig mijn ademhaling was. “Dank je wel, Evelyn. Dat vind ik fijn om te horen.” ‘

BoekenBoeken

Flaptekst

‘Hollywoodlegende Evelyn Hugo is negenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate Evelyns verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat haar leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.’

Mijn mening

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo kwam ik tegen op Kobo Plus en toen ik de flaptekst las werd ik wel nieuwsgierig. Je ziet een vrouw op het omslag in een prachtige groene jurk. Niet per se een kaft waar ik meteen op af zou lopen in een boekwinkel.

De titel is vooral heel lang, maar ik begrijp de keuze goed. Evelyn vertelt haar levensverhaal en daar horen heel wat mannen bij. Daarnaast zorgt de titel er waarschijnlijk voor dat mensen geïnteresseerd raken.

Ik had nog nooit een boek van Taylor Jenkins Reid gelezen, dus ik heb me laten verrassen. Tijdens het lezen had ik al vrij snel door dat ik een goed boek aan het lezen was. Het verhaal pakte me vrijwel meteen.

Taylor Jenkins Reid lijkt heel makkelijk te schrijven. De zinnen vloeien vanzelf in elkaar en ondanks verschillende tijdsprongen blijft het een heel chronologisch verhaal. Er worden geen lastige woorden gebruikt, het tempo ligt hoog en de schrijver weet de spanning goed vast te houden. 

De personages worden goed uitgewerkt. Het boek draait om Evelyn Hugo, dus daar weet je ook het meest vanaf. Monique leer je ook vrij goed kennen, maar eigenlijk gebeurt dat zonder dat je het als lezer doorhebt. Alle bijpersonen zijn vooral heel verschillend van elkaar en dat maakt het verhaal ook constant interessant. 

Vanaf het eerste moment heb ik genoten van De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo. Zo jammer dat ik dit boek niet eerder heb gelezen. Aangezien dit boek deel uitmaakt van een serie ga ik vast nog veel meer lezen van Taylor Jenkins Reid. Iets voor jou?

Liefs!

Titel: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo | Auteur: Taylor Jenkins Reid | 
Uitgeverij: Ambo|Anthos | 456 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.