Eens gegeven – Charlotte de Monchy

Deze maand probeer ik eens wat minder boeken te kopen en wat meer boeken te lezen die ik al in mijn bezit heb. Zo ben ik eens op mijn e-reader gaan kijken en kwam ik het boek Eens gegeven van Charlotte de Monchy tegen.

Ik ben niet bekend met deze auteur, maar had al wel goede verhalen gehoord. Omdat ik toch lekker in de feelgoods en romans zat, leek het me leuk om dit boek te gaan lezen. Heb ik daar spijt van?

Eens gegeven - Charlotte de Monchy

” ‘Schoft!’ Feline keek naar het dampende, volgelopen bad op pootjes. ‘Dit bedacht je niet ter plekke! Je hebt me erin geluisd! Je bent een rasverleider’ “

Korte inhoud

Feline woont, samen met een ouder echtpaar, haar beste vriendin Evi en goede vriend Bruno in een antikraak hotel. Het is een oud pand en eigenlijk afgeschreven. 

Voor haar baas moet ze een oud boek ophalen ergens ver weg van de bewoonde wereld. Met veel tegenzin doet ze het, maar het sneeuwt hard en de weg er naartoe is slecht. 

Eenmaal aangekomen doet er een zeer aantrekkelijke jongeman de deur open. Hij heet Teun en ze hebben direct een klik.

 

Omdat het onverantwoord is om terug naar Amsterdam te rijden, stelt Teun voor dat Feline bij hem blijft slapen. Ze stemt toe en van het één komt het ander. 

In de veronderstelling dat ze hem nooit meer tegenkomt, vertrekt ze de volgende ochtend en kijkt ze terug op een leuke nacht. Hij heeft haar wel een cadeau meegegeven en dat blijkt veel meer waard te zijn dan gedacht. Ze verkoopt het en knapt van het geld dat ze daarvoor krijgt het hotel op.

Dan krijgt ze eindelijk een echte klus van haar baas, maar blijkt Teun de opdrachtgever te zijn…

Mijn mening

Het geleende boek Nee heb je van Charlotte de Monchy ligt in mijn kast te wachten om gelezen te worden, maar ik zit een beetje in mijn e-reader fase dus ik koos voor Eens gegeven om kennis te maken met deze auteur. Ik vond het een aangename kennismaking. 

Het fysieke boek heb ik niet in mijn bezit, maar de kaft oogt heel vrolijk en gezellig. Dit is een kenmerk van de schrijfster, want alle boeken hebben deze eigenschappen. Als je ernaar kijkt dan krijg je al zin om in de boeken te beginnen. Ik denk dat dit in de zomer nog meer zal aanspreken. 

De schrijfstijl van Charlotte de Monchy vond ik wel prettig. Het zijn redelijk makkelijke boeken om te lezen, vlot geschreven en er zit genoeg humor in de boeken. De dialogen zijn  realistisch en herkenbaar geschreven. Je hoeft niet veel moeite te doen om in het verhaal te komen.

Toen ik in het boek startte, zat ik er helemaal in. Het verhaal heeft een fantastische opening, waardoor je graag verder wilt lezen. Helaas vond ik dat het boek daarna minder sterk werd en ook miste ik hier en daar wat spanning. Ik werd vaak afgeleid tijdens het lezen en op een gegeven moment werd het ook iets te langdradig. Jammer, aangezien de opening zo veelbelovend was. 

Naast het verhaal van Feline, lees je ook stukjes van het verhaal van Evi. Ik weet niet precies waarom hiervoor gekozen is, want het leidde mij eigenlijk meer af. Ik wilde gewoon over Feline en Teun lezen. Misschien kwam dit ook omdat het verhaal van Evi eigenlijk ook wel grappig was, maar niet volledig genoeg verteld werd. Ik kwam daar gewoon niet goed in.

Heb ik dan spijt dat ik dit boek gelezen heb? Nee, natuurlijk niet. Het is een leuke roman, met humor en een redelijk origineel verhaal. Een prima boek om lekker te lezen in het zonnetje aan het strand of thuis op een druiligere dag. Aan het begin van Eens gegeven laat Charlotte de Monchy ook meteen zien dat ze kan schrijven, dus ik ga Nee heb je ook zeker een kans geven.

Liefs!

Titel: Eens gegeven | Auteur: Charlotte de Monchy | Uitgeverij: Boekerij | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.