Het regent zonnestralen – Fien Vermeulen

Bijna altijd lees ik fictie; boeken die over het algemeen verzonnen zijn. Maar zo nu en dan lees ik ook non-fictie, omdat ik het interessant vind of benieuwd ben naar het verhaal van iemand. Dat was het geval bij Het regent zonnestralen van Fien Vermeulen. Ik ken haar van Q-music en toen haar boek uitkwam, wilde ik het heel graag lezen. Benieuwd wat ik er van vond? Lees mee.

” ‘Nou Fien, je bent helemaal schoon! Het was een virus dat voor het extra vocht heeft gezorgd. Zeldzaam, maar onschuldig. Fien, gefeliciteerd. Je mag naar huis. We hebben het gedaan!’ Hij pakt me vast, knuffelt me, deelt high fives uit aan iedereen in de kamer. Niemand zegt iets. 

Wil je nu dat ik ga juichen?

Korte inhoud

Fien Vermeulen heeft een doel voor ogen en gaat daar 100% voor. Ze werkt zich een slag in de rondte en pakt alle kansen die ze pakken kan.

En dan wordt haar leven abrupt stopgezet: kanker. Ze gaat het medisch traject in en bijt zich er helemaal in vast. Ze zal beter worden!

Al snel blijkt dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Je kan wel positief zijn, maar dat betekent niet dat de weg minder zwaar wordt.

 

 

Fien krijgt na het hele proces de uitslag: ze is schoon. Erg fijn, maar dat betekent niet dat de ellende voorbij is.

Je moet leren je lichaam weer te vertrouwen, je moet weer energie en kracht krijgen om de dagen door te komen en die kanker? Die blijft ondertussen om het hoekje toe staan kijken.

En als je denkt dat alles weer een plekje krijgt, dan komt er slecht nieuws uit een andere hoek.

Mijn mening

Al jaren luister ik elke ochtend naar Q-music, dus mijn eerste kennismaking met Fien Vermeulen was bij het programma Mattie en Wietze. Geen idee wat haar verhaal was, maar ik vond haar eigenlijk direct erg leuk en ik weet nog hoe jammer ik het vond dat ze er opeens niet meer was. 

Als groot liefhebber van Expeditie Robinson vond ik het erg leuk om haar in dat programma te volgen en pas toen hoorde ik van haar verhaal. Toen ik zag dat dit boek uitkwam, wilde ik het heel graag lezen.

Ik vind het boek ontzettend fijn geschreven en je leest er zo doorheen. Het is een dun boekje (160 bladzijden) en ik heb het in twee uur uitgelezen. Haar schrijfstijl is eerlijk, recht voor z’n raap en ook met een tikje humor.

Het boek is vooral eerlijk. Kanker is k*t en als je te horen krijgt dat je schoon bent, betekent dat niet dat alles weer bij het oude is. Het lijkt haast alsof het échte gevecht dan pas begint. Ik vond het stukje waarin Fien te horen krijgt dat ze schoon is en dat ze eigenlijk helemaal niet blij is zo heftig. Ik heb bij dit stuk echt wat tranen gelaten. 

Omdat ik Fien gehoord en gezien heb in de media, zijn sommige stukken enorm herkenbaar. Haar start bij Q-music, de breuk van Mattie en Wietze, haar gekonkel in Expeditie Robinson en het nummer dat ze samen met Keizer heeft gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal achter de BN’er een beetje beter leert kennen en dat je er weer eens achter komt dat achter een vrolijke vrouw ook ontzettend veel pijn en verdriet kan zitten. Iedereen heeft zijn of haar verhaal. 

Ik vind het heel knap dat Fien Vermeulen haar verhaal op papier heeft gezet en ik ben er erg dankbaar voor dat ze dit deelt met de wereld. Ze is enorm sterk en leert in heel de periode tijdens en na kanker veel over zichzelf. Ze is ook niet bang om in de spiegel te kijken en ondanks dat ze misschien veel meer zou willen, leert ze haar grenzen te bewaken. Heel knap en Het regent zonnestralen is heel goed geschreven.

Liefs!

Titel: Het regent zonnestralen | Auteur: Fien Vermeulen | Uitgeverij: GrowingStories | 160 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.