Liever Verliefd – Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is één van de bekendste auteurs van feelgoodromans. Haar bekendste werk is de Shopaholic-serie. Haar nieuwste boek Liever Verliefd is dit jaar verschenen en ondanks dat ik ervoor gewaarschuwd werd, heb ik het boek toch gelezen. Ik vertel je er graag over.

Liever Verliefd - Sophie Kinsella - The House of Books

‘We zijn allebei op onze hoede. We zijn zó op onze hoede dat ik niet weet hoe we een gesprek zouden moeten voeren. Ik bedoel, we kunnen amper oogcontact maken.’ 

Flaptekst

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is…

Mijn mening

Judith had me van te voren al gewaarschuwd dat ik dit boek beter over kon slaan. Ik luister niet zo goed, dus ik begon vol goede moed in Liever Verliefd. Helaas had Juud gelijk; ik had beter een ander boek kunnen kiezen.

Sophie Kinsella staat best hoog op mijn lijstje van favoriete auteurs en dat heeft alles te maken met haar Shopaholic-serie. Hoe kan een ander boek van haar niet goed zijn? Ik heb geen idee, maar Liever Verliefd slaat, wat mij betreft, de plank mis. 

Zoals altijd begin ik met het uiterlijk van het boek. Zelf heb ik het boek op mijn e-reader gelezen, maar het fysieke boek ziet er goed uit. Het heeft een blauwe kaft met een leuke tekening op de voorkant. Je ziet meteen dat het een feelgoodboek is en ik zou dit boek zeker oppakken in de winkel. De titel past goed bij het boek, maar ook bij het genre.

BoekenBoeken

Persoonlijk vind ik de schrijfstijl van Sophie Kinsella prettig. Ze zorgt ervoor dat je als lezer geen moeite hoeft te doen om het te begrijpen en ze zorgt voor de nodige humor in haar boek. Daarnaast blijft het lekker luchtig, terwijl de onderwerpen soms wat zwaarder zijn. Ik vind dat altijd heel knap van een auteur. 

Ik ben geen lezer die in één dag een boek uitlees, maar over het algemeen lees ik een boek per week. Over dit boek heb ik meer dan drie weken gedaan en het heeft maar 368 bladzijden. Drie weken! Ongekend. Het was een soort worsteling waar geen eind aan kwam. Ik hoor je jezelf afvragen waarom ik dan niet gestopt ben met lezen, maar dat kan ik niet zo goed. Daarnaast hoopte ik dat het beter zou worden.

Met het verhaal op zich is niet zoveel mis, maar er zat gewoon geen gang in. Ava, de hoofdpersoon, was een leuke meid en prima uitgewerkt. Hetzelfde geldt voor alle bijpersonen. Het verhaal kabbelde voort, maar er zat geen spanning in. Als lezer werd ik niet nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan en ik kon het boek makkelijk opzij leggen. Dat is vaak geen goed teken. Jammer, maar helaas.

Ik wil graag eerlijk zijn en daarom raad ik je dit boek niet aan om te lezen. Alle andere boeken van Sophie Kinsella zijn wel de moeite waard, maar Liever Verliefd zou ik even overslaan. Hopelijk komt er snel weer een boek van Kinsella uit, zodat we weer ouderwets kunnen genieten van een heerlijke feelgood.

Heb jij Liever Verliefd gelezen? Laat me weten wat jij ervan vond.

Liefs!

Titel: Liever Verliefd | Auteur: Sophie Kinsella | Uitgeverij: The House of Books | 368 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.