BooksandBabbels #5

De laatste BooksandBabbels kwam op 25 juni online, dus het werd wel weer eens tijd voor een update. In BooksandBabbels #5 klets ik over alles waar ik mee bezig ben en over de dingen die mij bezighouden. Babbel je mee?

Pak een bak thee en klets mee...

Er zijn een aantal maanden voorbij gegaan en in die maanden is er natuurlijk genoeg gebeurd. Zo zijn Mike en ik lekker op vakantie geweest (mijn reisverslag lees je hier) en hebben we het ene schooljaar afgesloten en zijn we ondertussen alweer drie weken gestart met schooljaar 21/22.

BooksandBabbels #6
Toscane was zo enorm mooi.

Een nieuw schooljaar waarin we hard aan de slag moeten. Corona heeft anderhalf jaar ons leven beïnvloed en dat heeft natuurlijk ook een weerslag gehad op onze leerlingen. Hier ligt een uitdaging voor het gehele onderwijs.

Corona; het lijkt nu allemaal een stukje beter te gaan en ik hoop echt dat we de lockdowns, mondkapjes en de anderhalve meter achter ons kunnen laten. Laten we afspreken dat we daar allemaal ons best voor gaan doen.

Koekje erbij?

Nu we het toch over corona hebben; gisteren is bekend gemaakt dat Amerika per 1 november weer opengaat voor toeristen uit de EU en voor zakelijke reizen. Dat betekent dat ik er nu toch iets meer vanuit kan gaan dat onze vakantie naar New York door zal gaan. De tickets en het hotel zijn al geboekt en nu durf ik verder te gaan kijken.

Ondertussen heeft mijn nichtje met haar vriend ook geboekt in dezelfde periode als dat wij gaan en ook een bevriend stel heeft de stoute schoenen aangetrokken. We zullen niet alles met elkaar gaan doen, maar Oud & Nieuw wordt zo nog specialer.

New York BooksandBabbels #5
Deze foto is van 2012.

Verder hebben we samen wel een paar dingen die we graag willen gaan doen. Mike is nog niet op het Empire State Building geweest en ik wil graag rolschaatsen in Central Park. Daarnaast zitten we eraan te denken om een dagje richting Washington te gaan. Plannen genoeg dus.

Booksandbabbels #5 babbelt nog even door...

Met mijn website loopt het steeds beter en dat vind ik zo bijzonder. Alleen tijdens onze vakantie heb ik het op een gegeven moment even op een lager pitje gezet en dat merk je meteen.  Nu moet ik weer extra mijn best doen om mijn aantallen weer omhoog te krijgen, maar dat vind ik ook wel een uitdaging.

Sinds september zit ik weer in mijn ‘blogritme’ en ben ik ook weer gestart met het promoten van mijn blog op Pinterest. In juni heb ik de Pinterest Vierdaagse gevolgd bij Milou Smit en daar kreeg ik veel energie en inspiratie van. Toch lukte het me niet om het goed op te pakken. Het lijkt er nu op dat ik een modus gevonden heb, waarbij ik een paar keer per week wel met Pinterest aan de gang kan. Ik zal je op de hoogte houden.

Pinterest Vierdaagse

Wel twijfel ik heel erg aan mijn Instagramaccount. Ik weet echt niet wat ik daar precies mee wil en wat ik ermee moet. Het kost veel tijd en ik bereik er eigenlijk erg weinig mee. Het blijft een haat-liefdeverhouding. Het enige wat er erg leuk aan blijft zijn de leuke contacten die ik heb via dit platform.

Een moment van rust.

Waar ik enorm naar uit kijk is 9 oktober. Dan ga ik eindelijk starten met mijn specialisatie Redactie bij de Schrijversacademie. Afgelopen jaar heb ik de basiscursus online gevolgd en daar ben ik enorm enthousiast over, maar waar ik echt naar uitkeek was de specialisatie.

Vanaf 9 oktober heb ik elke maand een les in Utrecht en ik ben zo blij dat het weer fysiek op locatie kan. Ik krijg dezelfde docent als bij de basiscursus en voor de rest zal de groep helemaal nieuw zijn. Ik hoop dat ik er veel van kan leren en dat ik er na de cursus ook echt iets mee kan voor de toekomst. Natuurlijk zal ik je op de hoogte houden.

Pauze voorbij!

Dit was BooksandBabbels #5 en ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Wil je mee kletsen, een opmerking maken of misschien een tip hebben dan hoor ik het graag. Dat kan hieronder bij de reacties, maar ook via Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter natuurlijk. 

Ik wens je een fijne dag. Maak er iets moois van.

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.