#Lijstjes: 10 dingen die ik nog graag wil leren

Banner Blogmas 2022

Natuurlijk is het een cliché, maar… je bent nooit te oud om te leren. In de afgelopen twee jaar heb ik twee cursussen gedaan bij de Schrijversacademie en daar heb ik veel van geleerd. Er zijn nog een hoop dingen die ik wil leren, dus vandaag zet ik ze eens op een rijtje. Wie weet kan ik er volgend jaar weer een paar afstrepen.

Lijstjes Leren
 1. Engels lezen en begrijpen gaat prima, maar Engels spreken vind ik veel te spannend. Ik weet dat ik het kan, maar het komt er nooit fatsoenlijk uit. Een cursus Engels staat hoog op mijn lijstje, maar ik weet niet zo goed wat de beste manier is om dit goed te leren (en het niet weer te verleren).
 2. SEO. Huh, wat? SEO is een bekend begrip voor bloggers. Met een goede SEO (Search Engine Optimization) zal een artikel hoger in Google komen, waardoor je meer bezoekers kan krijgen. Ik leer nu alles zelf en dat heeft gelukkig wel effect, maar misschien moet ik hier toch eens een goede cursus voor gaan volgen.
 3. Fotograferen vind ik steeds leuker om te doen, maar ik zou heel graag meer willen leren en begrijpen over mijn camera. 
 4. Leren mediteren staat ook al een tijdje op mijn lijstje, maar op de een of andere manier geef ik het elke keer alweer snel op. Ik geloof echt dat mediteren heel goed voor je kan zijn, maar mij lukt het nog niet. 
 5. Mijn Dyson Airwrap en ik worden steeds betere vrienden, maar we zijn er nog niet. Ons leerproces gaat dus nog even door ☺️.
 6. Het lukt al steeds beter, maar ik wil me nog minder druk gaan maken over andere mensen. Welke keuzes mensen maken of wat anderen van mij vinden… Laat ik me lekker druk maken over mezelf.
 7. Aangezien de tuin bijna klaar is, wordt het nu toch tijd om te leren tuinieren. Hoe en wanneer moet ik snoeien en hoe ga ik straks beginnen in mijn moestuin? Ik heb er zin in!
 8. Rolschaatsen! Oeh, ik mis het rolschaatsen enorm en het wordt tijd dat ik weer lekker kan gaan rollen. Ik ben bang dat ik er echt weer even in moet komen. We gaan het zien, maar ik kan niet wachten!
 9. Selfies maken, video’s opnemen… mezelf laten zien op mijn website/social media. Ja, dat blijft een drempeltje hoor. 
 10. Je ontwikkelt jezelf altijd en ook daar wil ik natuurlijk mee doorgaan. Ik heb veel stappen gezet de laatste twee jaar, maar er is nog genoeg over mezelf te leren.
Kerst 2022Kerst 2022

Zoals je ziet zijn er nog genoeg dingen te leren. Soms zijn doelen groot en soms zijn ze wat kleiner. Mocht je voor een van de tien punten een idee hebben dan hoor ik het graag natuurlijk.

Wat wil jij nog graag leren?

Liefs!

8 reacties

 1. Wat een leuke lijst!
  Tuinieren is zo leuk (vind ik toch hé). Echt mijn stress-uitlaatklep. En met de moestuin word je dan nog eens beloond met lekkere groenten.
  Rolschaatsen verleer je niet, na vijf minuten gaat het weer voelen alsof je er nooit tussenuit was 🙂

  Ik wil graag op ontdekking in Canva. Al wat mee gespeeld maar toch maar eens kijken om wat echte lessen te volgen zodat ik er nog veel meer kan uithalen.

  1. Ik hoop ook dat ik tuinieren heel leuk ga vinden, maar ik denk het wel. Canva is een fantastisch programma, dus ik begrijp goed dat je je hierin wilt verdiepen.

 2. Wat een leuk lijstje wat je allemaal wilt leren. Ik zou wel willen leren ontwerpen in Indesign. Waarschijnlijk krijg ik een opleiding/cursus vanuit mijn werk, heel erg tof! Ik zou ook beter in Engels willen zijn, ik ben vooral daarin heel onzeker. Ik heb ook nooit echt goed les er in gehad. En ik zou ook reiki graag willen leren. Dat lijkt me zo mooi om te doen. Maar first things first uiteraard 🙂

 3. Hele goede lijst! Ik vind SEO eigenlijk heel erg leuk, als je het eenmaal door hebt, ga je als een speer. De Dyson Airwrap heb ik nog niet aangedurfd, haha. Ben zo bang dat het me niet lukt en dat ik dan zoveel geld heb verspild (want, wauw, ze zijn duur!). Zelf wil ik leren te ontspannen wanneer het nodig is, ik ga te vaak over mijn grens, pff.

  1. Ik vind SEO ook wel leuk, maar wil er gewoon meer over weten. Ik weet niet of ik altijd op de goede lijn zit. De Dyson is heel duur, maar ik ben er enorm blij mee en ik heb ook twee linkerhanden 🙈. Ontspannen is lastig, maar heel belangrijk. Ik hoop dat het je gaat lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.