Misschien nu – Colleen Hoover

Eind juli, begin augustus kwam er een oproep van Uitgeverij Zomer & Keuning. Zij zochten bloggers die mee wilden doen aan een blogtour. Het zou gaan om het boek Misschien nu van Colleen Hoover en ik werd meteen enthousiast. Ik heb ze direct gemaild en ik werd nog uitgekozen ook. Hoe leuk is dat? Het is vandaag 24 september en tijd om mijn recensie te plaatsen. Wil je weten of dit boek bij je past? Lees mee!

“Dat is het mooie van liefde, of niet soms? Liefde is er in zoveel verschillende vormen en uitvoeringen, in zoveel kleuren en smaken. En die veranderen voortdurend.

Misschien nu - Colleen Hoover - Zomer & Keuning

Korte inhoud

Na een moeilijke en verdrietige periode zijn Ridge en Sydney eindelijk samen, maar de nieuwe situatie is nog erg wennen voor de twee tortelduifjes.

Ondertussen probeert Maggie ook haar leventje weer op te pakken en ze besluit haar bucketlist erbij te pakken om dingen te gaan afstrepen. Het eerste wat ze gaat doen is skydiven. Haar instructeur Jake valt goed bij haar in de smaak en het lijkt van twee kanten te komen. Ze gaan samen uit en Jake blijft slapen. ’s Morgens jaagt ze hem weg, omdat ze hem niet te dichtbij wil laten komen vanwege haar ziekte.

 

 Terwijl Ridge en Sydney samen uitzoeken hoe ze hun relatie willen vormgeven, komt Maggie in het ziekenhuis te liggen. Ridge en zijn beste vriend Warren rijden meteen naar haar toe en Sydney weet niet goed hoe ze hier op moet reageren.

Terwijl Maggie er weer bovenop probeert te komen, komt Sydney langs. Sydney vindt het lastig dat Ridge nog zoveel doet voor zijn ex, maar begrijpt ook dat Maggie hem nodig heeft in haar leven.

Langzaamaan vallen alle puzzelstukjes op hun plek en worden Sydney en Maggie zelfs vriendinnen. Maar hoe zit het nou met Jake?

 

Mijn mening

Misschien nu is het derde deel van de Misschien-serie van Colleen Hoover. Ik heb meerdere boeken van Colleen Hoover gelezen, maar de andere delen van de Misschien-serie niet. Ik heb getwijfeld om eerst de andere delen te lezen, maar ik heb besloten om dat niet te doen. Zo kan ik je namelijk ook vertellen of je dit boek als los deel kan lezen.

Laten we beginnen bij de buitenkant van dit boek. Als ik er eens over nadenk dan heb ik maar weinig boeken in de kast staan waar ook daadwerkelijk mensen op de kaft staan. Ik vind deze omslag erg mooi en ik zou dit boek ook oppakken in een boekenwinkel. De titel vind ik interessant klinken en hij wordt regelmatig genoemd in het boek. Colleen Hoover heeft hier heel goed over nagedacht en ze had geen betere titel kunnen bedenken.

Het verhaal vond ik vooral erg lief en dat bedoel ik erg positief. Er is heel veel liefde in het boek en dit komt ongeveer op elke bladzijde wel terug. Alle hoofdpersonen hebben een hart van goud, maar het zijn ook gewoon mensen en mensen maken fouten. Er is geen echt probleem in dit boek en spannend kan ik het ook niet noemen, maar het is wel realistisch. Daar bedoel ik mee dat alles echt in het dagelijkse leven had kunnen plaatsvinden en dat de personen in het boek echt zouden kunnen bestaan. Ik denk dat ik dit boek daarom zo enorm waardeer. Geen poespas, geen overdreven problemen, maar gewoon het leven zoals het zou kunnen zijn.

De schrijfstijl van Colleen Hoover is fijn. Het boek leest makkelijk weg en er zit redelijk wat tempo in. Het is afwisselend, want er wordt elk hoofdstuk gewisseld van personage. In dit boek is dat ook erg fijn. Colleen Hoover maakt de hoofdpersonen erg interessant. Ridge is doof en Maggie heeft taaislijmziekte. Warren is een beetje vreemd en zijn vriendin Bridgette is onaardig, maar daardoor erg grappig. Sydney is gewoon enorm lief. 

Een leuk weetje is dat Colleen Hoover samengewerkt heeft met muzikant Griffin Peterson. Ridge schrijft namelijk liedjes voor zijn band en die liedjes hebben een plekje gekregen in het boek. Dit maakt het verhaal extra bijzonder.

Dan kom ik terug op de vraag die ik eerder stelde, want kan je dit boek lezen als je de andere delen niet gelezen hebt? Ja, dat kan zeker. Ondanks dat het verhaal verder gaat, kom je er vanzelf achter wat de geschiedenis van de bijzondere vriendengroep is. Omdat ik dit boek wel heel fijn vond, raad ik  je wel aan de andere delen te lezen. Je hebt dan weer een hele mooie serie te pakken.

Liefs!

Titel: Misschien nu | Auteur: Colleen Hoover | Uitgeverij: Uitgeverij Zomer & Keuning | 320 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.