Onder de Spaanse zon – Anna Thomas

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van uitgeverij Luitingh-Sijthoff of ik misschien interesse had om Onder de Spaanse zon van Anna Thomas te lezen. Het eerste deel van de feelgoodserie Nueva Vida. Omdat ik dol ben op feelgoodboeken, zei ik meteen ja. 

Ondertussen heb ik het boek uitgelezen en vertel ik je graag wat ik er van vond. Mocht jij ook graag feelgoodboeken lezen (en zin hebben in zomerse boeken) dan raad ik je zeker aan om verder te lezen.

Onder de Spaanse zon - Anna Thomas - Luitingh-Sijthoff

‘Ze is hier meer dan veertienhonderd kilometer verwijderd van haar kinderen en man, van iedereen die ze liefheeft. Waar zijn ze aan begonnen.’

Korte inhoud

Drie stellen zijn vijfentwintig jaar getrouwd en Paul, de man van Judith, stelt voor om dit samen te vieren. Ze hebben elkaar al jaren niet gezien, dus Ellen, Linda en Judith zitten daar helemaal niet op te wachten. Voordat ze daar iets tegenin kunnen brengen, zijn hun mannen al akkoord gegaan.

Alle drie de huwelijken lopen niet lekker. Judith ergert zich aan Paul, omdat hij geld uitgeeft als water, maar er eigenlijk geen geld is; Ellen doet allerlei pogingen om af te vallen, terwijl ze vermoedt dat haar man Nick vreemdgaat; Linda zorgt voor haar schoonmoeder, terwijl Mark alleen maar aan de bar hangt.

 

De dag van het feest nadert en de vrouwen zien er enorm tegenop. Het feest krijgt echter opeens een hele andere wending als de drie dames besluiten om de auto te pakken en naar Spanje te vertrekken. Ze komen terecht in het dorpje Nueva Vida, maar zullen ze daar wel het geluk vinden?

Mijn mening

Eerlijk? Ik vind het altijd spannend als een uitgeverij vraagt of ik een boek wil recenseren. Is dat boek dan wel leuk genoeg? Ik ken de schrijver vaak niet, dus ik heb geen idee wat ik ervan kan verwachten. Toch zeg ik vaak ja, omdat ik nieuwsgierig ben en het leuk vind om nieuwe auteurs te leren kennen.  Soms zal het dan tegenvallen, maar meestal valt het gelukkig alles mee. 

De auteur Anna Thomas is een pseudoniem van Marja West. Zij heeft al meerdere boeken op haar eigen naam staan, maar ook die boeken zijn voor mij nog onbekend. 

Als je het boek Onder de Spaanse zon ziet dan brengt het je meteen in zomerse sferen: drie vrouwen die heerlijk aan het water zitten. De titel helpt natuurlijk ook mee om dat gevoel te krijgen. Het boek heeft 288 bladzijden, verdeeld over 34 hoofdstukken. Bij elk hoofdstuk staat de naam vermeld van de persoon over wie het hoofdstuk gaat. Dit zijn de hoofdpersonen: Judith, Ellen of Linda. Soms kijken we ook mee met alle drie de vrouwen. De hoofdstukken zijn, wat mij betreft, lang genoeg en er zit een goed tempo in het boek. 

De schrijfstijl van de auteur is prettig. Naast dat ze het tempo er goed inhoudt, is het taalgebruik prima. Niet te simpel, maar ook niet lastig. De dialogen die geschreven zijn, zijn herkenbaar, realistisch en met een vleugje humor. Ik heb regelmatig hardop moeten lachen tijdens het lezen.

Het verhaal is goed bedacht. Drie vrouwen die alle drie op hun eigen manier problemen hebben met hun huwelijk en zoekende zijn naar hoe ze de rest van hun leven verder willen gaan. Blijven ze in een relatie waar ze ongelukkig in zijn of kiezen ze voor zichzelf? Daarnaast hebben de drie vrouwen elkaar al jaren niet gezien, maar blijkt dat de band toch sterker is dan ze zelf hadden gedacht. 

Onder de Spaanse zon is een fijne feelgoodroman die ik met veel plezier gelezen heb. Het verhaal is goed bedacht, de afwisseling van hoofdpersonen werkt goed voor mij en de schrijfstijl van Anna Thomas leest fijn. Daarnaast is de omslag van dit boek lekker zomers en past het goed bij een zonnige dag aan het strand. Voor alle liefhebbers van feelgoodboeken is dit zeker een aanrader. Op deel twee moeten we even wachten, want die komt in juli 2021 uit. 

Liefs

Titel: Onder de Spaanse zon | Auteur: Anna Thomas | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 288 pagina’s |
Ik heb dit recensie-exemplaar gekregen van de uitgeverij. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.