Boekentips #1: Feelgoods

Boekentips, daar heb je er als boekenworm nooit genoeg van. In de komende maanden zal ik boekentips delen van boeken waarvan ik denk dat je ze gelezen moet hebben. Boeken waar ik zelf heel erg enthousiast over ben en ik ga je natuurlijk ook vertellen waarom.

Ik verdeel de boeken in genres en vandaag geef ik mijn eerste drie tips voor het genre feelgoods. Zit er nog iets nieuws bij voor je?

1. Ik hou van- serie ~ Lindsey Kelk

Als het gaat om feelgoodboeken dan staat er één serie ver boven alle andere series: de Ik hou van -serie van Lindsey Kelk. Misschien was dit mijn eerste kennismaking met feelgoodboeken (dat weet ik niet meer), maar van deze serie heb ik zo ontzettend genoten en elke liefhebber van feelgoods moet deze serie gelezen hebben. 

Het verhaal gaat over Angela Clark die halsoverkop van Londen naar New York vliegt. Ze vlucht en heeft geen idee wat ze in New York gaat doen. Achteraf blijkt dan dat die actie de start van haar nieuwe leven is.

Het eerste deel is Ik hou van New York en ik beloof je dat je ervan zal genieten!

2. Shopaholic-serie - Sophie Kinsella

Misschien wel één van de bekendste auteur van feelgoodboeken is Sophie Kinsella. Naast de Shopaholic-serie heeft zij nog veel meer feelgoods geschreven, maar deze serie springt er wel echt uit.

Alle boeken gaan over de shopverslaafde Becky. Naast dat ze veel te veel geld uitgeeft aan winkelen, is ze ook nog ontzettend naïef en onhandig. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je constant met een glimlach op je gezicht  aan het lezen bent. Wat wil je nog meer?

De kans is groot dat je deze boeken al gelezen hebt, maar mocht dit niet het geval zijn dan raad ik je aan om snel te beginnen. Het eerste deel van deze serie is Shopaholic. De serie is te lezen via Kobo Plus.

3. De Stroopwafelshop - Astrid Harrewijn

De Stroopwafelshop van Astrid Harrewijn is een redelijk nieuw feelgoodboek. Dit boek heb ik vorig jaar gelezen en ik heb er enorm van genoten. Ook hier komt New York weer in terug en het mag duidelijk zijn dat ik een zwak heb voor deze fantastische stad. 

Suze gaat een uitdaging niet uit de weg en start een Stroopwafelshop in New York. Dit gaat niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk leert ze zichzelf wel heel goed kennen. Astrid Harrewijn heeft met dit boek een pareltje in handen. 

Het is een heerlijk Nederlands boek met veel humor, maar ook een goede dosis drama. Nog niet gelezen? Waar wacht je nog op?

Dit waren de eerste drie boekentips wat betreft feelgoodboeken. Misschien heb je er wat aan. Natuurlijk ben ik benieuwd naar alle boekentips die jij voor mij hebt, want ik ben dol op fijne feelgoods. Laat ze vooral achter bij de reacties.

Geniet van je dag.

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.