Recensie: Ik zal je vinden – Linwood Barclay

Zoals je misschien wel weet ben ik dol op thrillers. Zeker in deze periode van het jaar, als de dagen korter worden en de kaarsjes weer aan kunnen, vind ik het fijn om met een spannend boek op de bank te ploffen. De auteur Linwood Barclay kende ik nog niet, maar toen ik Ik zal je vinden opgestuurd kreeg van uitgeverij Boekerij had ik meteen zin om te beginnen met lezen. 

‘ “Waar heb je het over? Wat zei hij dan?” 

“Hij noemde haar Chloe. Ik weet het zeker.” Hij keek nog eens op zijn telefoon. “En er staat een Chloe op de lijst.” ‘ 

Flaptekst

Techmiljonair Miles Cookson heeft meer geld dan hij ooit kan uitgeven, en alles waar hij ooit van heeft gedroomd – behalve tijd. Recent is er een terminale ziekte bij hem geconstateerd, en er is vijftig procent kans dat die erfelijk overdraagbaar is. Voor Miles betekent dit dat hij in zijn verleden moet gaan graven. Twintig jaar geleden is hij namelijk spermadonor geweest. Nu lopen er negen kinderen van hem rond die op het punt staan bepaalde zaken van hem te erven.

 

Terwijl Miles op zoek gaat naar de kinderen die hij nooit heeft gekend, begint de jonge documentairemaker Chloe Swanson aan een zoektocht naar haar biologische vader. Als Miles en Chloe uiteindelijk met elkaar in contact komen, wordt hun ontmoeting overschaduwd door een reeks mysterieuze en beangstigende gebeurtenissen: een voor een verdwijnen de andere erfgenamen zonder een spoor achter te laten, alsof ze nooit hebben bestaan. Is een van Miles’ kinderen zijn concurrenten aan het uitschakelen? In dat geval moet ook Chloe vrezen voor haar leven.

Mijn mening

Zodra je dit boek ziet, weet je meteen wat voor soort boek het is. De omslag is duister, spannend en mysterieus. Natuurlijk zie je het ook door de crime scene-do not enter-linten die door de omslag heen lopen. Ik zou dit boek zeker oppakken als ik het in een boekenwinkel tegen zou komen. 

De hoofdpersonages in dit boek zijn Miles en Chloe en als lezer kom je best veel te weten over deze twee personages. Miles mag dan alles hebben wat zijn hartje begeert, maar hij beseft pas op het moment dat zijn diagnose gesteld wordt dat er meer is in het leven dan geld. Vooral als hij Chloe ontmoet en tijd met haar doorbrengt. Chloe is een vlotte meid, maar moet hard werken voor weinig geld. Als jonge meid weet zij heel goed wat er belangrijk is in het leven. Ondanks dat Chloe pas net weet wie haar vader is, heeft ze vrijwel direct een klik met Miles.

BoekenBoeken

De eerste hoofdstukken van het boek zijn erg verwarrend en misschien wat moeilijk te begrijpen. Miles heeft negen kinderen en al die kinderen hebben hun eigen verhaal. Naast de kinderen, zijn er ook nog andere personages waarover vertelt wordt. Per hoofdstuk wordt er dus gewisseld van personage en vooral in het begin is dit even lastig. Op een gegeven moment begin je het wel te begrijpen, maar ik kan me goed voorstellen dat sommige lezers hier minder blij van worden. 

Of je al die verhaallijnen wel of niet prettig vindt, Linwood Barclay heeft daardoor wel een bijzonder goed verhaal neergezet. Ik vind het altijd zo knap als al die losse eindjes aan elkaar geknoopt worden aan het einde van een boek. 

Het boek leest heerlijk weg. De schrijfstijl van Barclay is vlot, prettig om te lezen en helemaal niet moeilijk. Hij houdt de vaart in het verhaal en het blijft tot het einde van het boek behoorlijk spannend. Persoonlijk vond ik het lastig om het boek opzij te leggen en dat is vaak een groot compliment voor de auteur. 

Al met al ben ik erg positief over Ik zal je vinden van Linwood Barclay, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je als lezer soms de draad een beetje kwijt bent. Mijn nieuwsgierigheid naar de boeken van deze auteur is gewekt. Het is een fijne thriller!

Liefs!

Titel: Ik zal je vinden | Auteur: Linwood Barclay | Uitgeverij: Boekerij | 416 pagina’s |
Dit boek heb ik gekregen van uitgeverij Boekerij. Heel erg bedankt voor dit exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.