Hoe gaat het met de stekjes van de Stekfabriek?

Op 4 oktober verscheen het artikel over de stekjes die ik had gekregen van Stekfabriek (klik hier om dit artikel te lezen). Ik ben dol op planten, dus deze samenwerking was op mijn lijf geschreven. Toch vond ik het ook spannend, want vanaf dat moment was het aan mij om de stekjes te laten groeien en er iets moois van te maken. We zijn nu zes weken verder en ik vertel je graag hoe het met de stekjes gaat.

Even een korte terugblik

Stekfabriek

Bij Stekfabriek koop je stekjes van planten in plaats van een volgroeide plant in de winkel. Ten eerste is het leuk om je eigen plantjes te zien groeien en ten tweede is het een stuk goedkoper.

Je hebt bij de Stekfabriek een keuze uit verschillende boxen met zelfgekozen stekjes. Daarnaast hebben ze ook nog speciale planten en accessoires. Neem anders een kijkje op de website:  Stekfabriek.nl.

Op de foto hierboven waren mijn stekjes net binnen en stonden ze een paar minuten in hun vaasje.

Zes weken later

We zijn nu ongeveer zes weken later en er is ondertussen één plantje gesneuveld: de Epipremnum ‘Happy Leaf’. Erg jammer, want ik was erg benieuwd naar deze plant.

Happy Leaf Stekfabriek

Aan de andere kant ben ik allang blij dat de rest van mijn stekjes het beter deden. Het duurde best lang voordat ik iets zag gebeuren, maar op een gegeven moment kregen ze allemaal wortels. Ik vond het fijn om te zien dat er iets aan het groeien was.

Plantjes
Wortels
Stekjes van de Stekfabriek 3

Bij de uitleg van de stekjes stond dat het ongeveer een maand zou duren, voordat ze in een pot met grond gezet konden worden. Dat klopt, al heb ik nog twee weken extra gewacht. 

En nu?

Afgelopen weekend heb ik een paar potjes opgezocht en ze volgestopt met potgrond. Vervolgens heb ik de stekjes in de grond gezet en water gegeven.

Stekjes van de Stekfabriek 5

Ik denk dat ik dit het spannendst vind. Heb ik lang genoeg gewacht? Staan de plantjes op de juiste plek? Hebben ze genoeg water? Groeien ze nu wel door?

Ik ben erg benieuwd en ga mijn best doen om de plantjes in leven te houden. Natuurlijk zal ik je op de hoogte houden en mocht je tips hebben dan hoor ik het ook heel erg graag.

Hoe doet de Alocasia Longiloba het?

In de box van Stekfabriek zat één plantje met wortels en die mocht meteen in de grond: de .Alocasia Longiloba. Het gaat misschien nog niet heel hard, maar hij groeit goed en blijft erg mooi groen. 

Stekfabriek Alocasia

Ik hoop dat alle andere planten er over een paar weken ook zo goed bij staan als deze Alocasia. 

Voor zover de update over mijn stekjes van de Stekfabriek. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en over een paar weken zal ik weer een nieuwe update geven.

Mocht je groene vingers hebben, kijk dan zeker even op www.stekfabriek.nl.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.