Schijndood: het vierde deel van de Kim Stone-serie.

Schijndood is het vierde deel van de Kim Stone-serie van Angela Marsons. Het lijkt mij voor een auteur erg moeilijk om een serie te schrijven zonder de interesse van de lezer te verliezen. Lukt het Angela Marsons om mijn aandacht te blijven trekken?

Schijndood - Kim Stone - Angela Marsons

‘Elke vezel in haar lijf was vervuld van pijn toen ze die kalme stem weer hoorde. 

“Ik zal je gezicht niet meer zien in mijn dromen.” ‘

Kerst 2023Kerst 2023

Flaptekst

Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.

Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen. Zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?’

Mijn mening

In de zomervakantie ben ik begonnen met de Kim Stone-serie van Angela Marsons. Ik was in het begin bang dat nóg een serie over een rechercheur wel zou gaan vervelend, maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Ondertussen is dit alweer boek nummer 4.

Het omslag van Schijndood past goed bij de andere delen: duister, mysterieus en spannend. Ik heb tot nu toe alle delen via Kobo Plus gelezen, maar deze serie moet wel mooi staan in een boekenkast. De titel past goed bij het verhaal, maar daar verklap ik verder niets over natuurlijk.

Het is altijd spannend om het volgende deel in een serie op te pakken, omdat het natuurlijk ook zo kan zijn dat het boek heel erg tegenvalt. Hoe lang kan een auteur scoren met dezelfde ingrediënten? Angela Marsons verveelt in ieder geval na vier delen nog steeds niet. 

Ook dit verhaal is weer erg spannend. Je blijft maar verder lezen, omdat je graag wil weten wie de dader is van alle gruwelijke moorden. Daarnaast heeft de auteur een goed tempo in het verhaal gehouden, zodat de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Fijn!

We kenden Kim Stone al na het eerste boek vrij goed, maar ook in dit deel zien we weer een andere kant van haar. Op de een of andere manier lijkt ze steeds liever te worden. Haar team, Stacey, Dawson en Bryant, leren we ook steeds beter kennen en dat vind ik leuk. Zo lijkt de lezer er echt bij te horen. 

Natuurlijk, de opbouw van het verhaal is elke keer hetzelfde. Kim moet met haar team aan een zaak werken, maken afgrijselijke dingen mee en zijn de helden van het verhaal als de zaak afgerond is. Toch blijft het mij trekken. Jou ook?

Schijndood, het vierde deel van de Kim Stone-serie, is absoluut weer de moeite waard als je van dit soort series houdt. Angela Marsons zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit tot aan de laatste pagina. Ben jij klaar voor het volgende deel? 

Liefs!

Titel: Schijndood | Auteur: Angela Marsons | Uitgeverij: Boekerij400 pagina’s |

Eén reactie

  1. Na al je positieve recensies over deze serie, ben ik wel echt nieuwsgierig geworden! Ik lees alleen een stuk minder en minder snel dan jij haha. Dus bij mij is de leesstapel erg hoog inmiddels. Geeft niet, komt vanzelf wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.