Christmas Songs Book Tag 2023

Vragenlijstjes en zogeheten ’tags’ vind ik altijd heel leuk om te doen. Ik heb er weer eentje gevonden waar ik enthousiast van werd op de site van That Artsy Reader Girl, namelijk de Christmas Songs Book Tag 2023. Tien liedjes met tien vragen. Laten we dus maar snel beginnen.

Christmas Book Tag 2023

1. 'All I Want for Christmas Is You'

Wat is je favoriete koppel uit een boek?

Kaden en Allie uit Begin Again. Ik heb het al heel vaak over dit boek gehad, dus misschien is dit geen verrassing. Vanaf de eerste bladzijde van het boek had ik een zwak voor Allie en Kaden en dat is tot het eind zo gebleven. Wat een heerlijk koppel.

2. 'I’ll Be Home for Christmas'

Noem een boek waarin de hoofdpersoon ver weg van huis is.

Eén van mijn favoriete feelgoodboeken is Ik hou van New York van Lindsey Kelk. Angela Clark verlaat Engeland en begint een nieuw leven in New York. En hoe! De hoofdpersoon is ontzettend leuk, het decor is fantastisch en het verhaal is heerlijk. Absoluut een aanrader!

Kerst 2023Kerst 2023

3. 'Have Yourself a Merry Little Christmas'

Wat is je favoriete korte verhaal?

Nog niet zo lang geleden heb ik Midden in de winternacht van Kristin Hannah gelezen. Een kort verhaal, maar absoluut de moeite waard. Alle boeken van Kristin Hannah zijn prachtig, dus ik had ook niets anders verwacht. 

4. 'Santa Claus is Coming to Town'

Welk boek hoop je van de Kerstman te krijgen dit jaar?

Er staan wel een paar boeken op mijn wensenlijstje, maar dat zijn boeken die nog uit moeten komen. Ik vraag aan de Kerstman een boekenbon, zodat ik mezelf in januari weer kan trakteren op nieuwe boeken.

5. 'Rudolph the Red-Nosed Reindeer'

Welk boek heeft je laten huilen?

Sorry, maar ik ga het weer over Kristin Hannah hebben. Haar boeken zijn nou eenmaal erg ontroerend. Mijn kennismaking met Kristin Hannah was met het boek Wie naar de sterren grijpt. Als je dit boek nog niet gelezen hebt dan moet je dit eigenlijk meteen doen. Het is prachtig. Ik heb wel heel hard moeten huilen tijdens het lezen van dit boek. Wees voorbereid.

6. 'The Most Wonderful Time of the Year'

Wat is je favoriete boek om te lezen tijdens de feestdagen?

Elle & Darcy van Alexandra Bellefleur komt bij deze vraag meteen bij mij naar boven. Een heel leuk, maar ook erg mooi boek. Heerlijk om te lezen tussen alle festiviteiten door.

7. 'We Three Kings'

Je favoriete trilogie?

Ik heb veel series gelezen, maar heb niet per se veel trilogieën in mijn kast staan. Ik ga voor een prachtige serie van Jojo Moyes: Voor jou, Een leven na jou, Voor mij. Ook bij dit eerste deel heb ik heel hard zitten huilen. Zo mooi!

8. 'Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow'

Noem een hoofdpersoon met wie je graag vast in de sneeuw wil komen te zitten.

In het Engels klinkt deze vraag toch leuker dan in het Nederlands 🙈. Met wie wil ik vast komen te zitten… Ik heb eigenlijk niet echt een idee. Misschien kom ik dan toch weer uit bij Kaden uit Begin Again. Wat een leukerd!

9. 'Last Christmas'

Welk boek heeft je echt teleurgesteld?

Een aantal weken geleden las ik het boek Het boekwinkeltje in de vuurtoren. De titel klinkt heel leuk, maar ik vond het boek echt niet interessant. Ontzettend jammer en zonde van mijn tijd.

10. 'White Christmas'

Naar welk boek kijk je echt uit?

Er zijn twee boeken waar ik mijn zinnen op heb gezet in januari: De terugkeer naar Maxton Hall College van Mona Kasten en De laatste die sterft van Helen Fields. Ik kan niet wachten om deze boeken te lezen. 

Dit was de Christmas Songs Book Tag 2023. Ik hoop dat je het leuk vond om mijn antwoorden te lezen. Hebben we ergens hetzelfde antwoord?

Mocht je de tag over willen nemen dan mag dat natuurlijk. 

Liefs!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.