Stom!

Bijna elke maand lees ik met heel veel plezier het tijdschrift LINDA. Op de pagina Stom! deelt een bekende Nederlander altijd wat hij stom vindt. Ik wil mezelf zeker geen bekende Nederlander noemen, maar ik heb wel dingen die ik erg stom vind. Met veel plezier deel ik ze met je.

1. Papieren rietjes

Echt, ik begrijp het heel goed. We moeten zo min mogelijk plastic gebruiken, want dat is beter voor het milieu. Maar papieren rietjes bij een pakje chocomel? Heel de smaak van chocomelk wordt anders en na twee slokken is dat rietje helemaal plakkerig. Bah! We moeten hier echt een ander alternatief voor bedenken. 

2. Mensen die hun afval niet in de prullenbak gooien

Misschien wel mijn grootste ergernis, maar ik wilde rustig beginnen. Luister, als je bij de McDonalds eet dan staan daar 221 prullenbakken om je afval in te dumpen. Waarom moet dit dan toch aan de kant van de weg liggen? Vertel het me?

Sowieso begrijp ik niet goed waarom een prullenbak opzoeken lastig is. Het zijn de kleine dingen die we kunnen doen…

3. Stickers op boeken

Hier hoef ik niets aan toe te voegen. Laat het gewoon.

4. Muggen

Al weken ben ik weer de pineut. Dit jaar zijn ze vooral uit op mijn nek en gezicht. Fijn voor Mike, want ze laten hem met rust en ondertussen heb ik elke dag prijs. Hebben deze beestjes überhaupt een functie?

5. Mensen die nooit enthousiast zijn

Dit zal misschien meer over mij zeggen dan over andere personen, maar er zijn mensen die nooit ergens heel enthousiast over zijn. Ik vind dat lastig, aangezien ik al enthousiast kan worden van een pakje chocomelk met een plastic rietje (sorry). Er moet toch iets zijn om echt blij van te worden?

6. Kunstgras

Ik begrijp gewoon niets van kunstgras. Waarom zou je gras willen dat niet echt is? Het is in de winter ook een raar gezicht. Nee, dan liever gewoon de grasmaaier tevoorschijn halen. 

7. Neerkijken op vmbo'ers

Ik werk met veel plezier op een vmbo-school en heb zelf ook de mavo gedaan Misschien dat ik daarom slecht tegen mensen kan die neerkijken op vmbo’ers. Niet alleen op leerlingen van nu, maar ook op volwassenen die ooit vmbo gedaan hebben. Het moet niet uitmaken of je praktijkonderwijs of gymnasium gedaan hebt, als je maar doet wat je gelukkig maakt. En geloof me, je diploma zegt niets over wat je wel of niet kunt bereiken in het leven. 

Misschien vind ik mensen die neerkijken op een ander stom. Dat zal het ook vast wel zijn.

8. Oneerlijke recensies

Dit item komt nog wel eens voorbij op Bookstagram: mensen die altijd positieve recensies schrijven. Sorry, maar niet elk boek is goed. Als je dan de beslissing maakt om boeken te beoordelen, wees dan alsjeblieft gewoon eerlijk. Als een uitgeverij daar een probleem mee heeft, dan zit er iets niet goed bij de uitgeverij. 

Ik ben ontzettend dankbaar voor de boeken die ik opgestuurd krijg, maar ik ga een recensie niet mooier maken omdat ik het boek gekregen heb. Dat zou toch bijzonder vreemd zijn?

9. Wind en regen

Het is zomer, maar op dit moment lijkt het er niet echt op. Het regent geregeld en als de regen weg is dan waait het wel weer. Zo kan ik niet gaan rolschaatsen en dat vind ik pas echt stom! 

10. Halve sokjes

Jaloers ben ik op de mensen die overweg kunnen met halve sokjes. Ik weet niet precies wat er mis is met mijn voeten, maar die sokjes zakken altijd af bij mij. Meestal na drie stappen al. Zonder sokken in sneakers vind ik niet prettig, dus ik loop vaak op afgezakte sokken. Wat een verschrikking. Een goede tip hiervoor is welkom.

Dit zijn mijn 10 dingen die ik echt stom vind. Ik had echt nog wel even door kunnen gaan, maar over het algemeen ben ik niet zo’n negatief mens (althans dat denk ik zelf).

Wat vind jij echt stom?

Fijne dag vandaag. Liefs! 

2 reacties

  1. Haha, heel herkenbaar, ik vind veel hiervan ook stom! Voor je sokjes heb ik misschien nog wel een oplossing ?: bij de Action verkopen ze sokjes met een siliconen/rubberen randje achterin. Het voelt niet vervelend, maar je sokken zakken niet meer af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.