#Lijstjes: deze 10 eigenschappen kun je beter niet hebben

Na een nare ervaring gehad te hebben met een persoon heb ik op Instagram eens rondgevraagd wat wij nou echt nare eigenschappen vinden bij een mens. Ik heb alle antwoorden verzameld en zet ze graag op een rij voor je. Deze 10 eigenschappen kun je dus maar beter niet hebben.

Deze 10 eigenschappen kun je beter niet hebben

1. Misgunnen/ jaloezie

De eigenschap jaloezie werd veel genoemd en daar kan ik me ook helemaal in vinden. Ik denk dat jaloers zijn heel normaal is en dat iedereen dat wel eens heeft. Deze zomervakantie ben ik jaloers op iedereen die op vakantie is geweest, omdat wij dit jaar thuis gebleven zijn. Volgens mij is dat gezonde jaloezie. 

Als je iemand echt iets niet gunt, omdat jij het graag wil hebben dan is er iets mis. Een nare eigenschap die je beter niet kunt hebben dus.

2. Je anders voordoen dan dat je bent / hypocrisie

Volgens mij heeft dit alles te maken met onzekerheid: je beter voordoen of je anders voordoen dan dat je bent. Iedereen is uniek en mooi op zijn eigen manier en je hoeft echt geen toneelstukje te spelen om geaccepteerd te worden. Mensen prikken hier toch wel doorheen op een gegeven moment. Je bent goed zoals je bent. 

Boekentip? Je bent zoals je denkt van Michael Pilarczyk.

3. Anderen naar beneden halen

Als je vaak andere mensen naar beneden wilt halen dan ben je waarschijnlijk zelf heel onzeker. Erg naar als je dit veel en vaak doet. Probeer je focus op jezelf te leggen en niet naar een ander te kijken. Iedereen bewandelt zijn eigen pad en dat moet oké zijn. En als je niets aardigs kunt zeggen, zeg dan maar gewoon niets.

4. Egoïsme

Hier kan ik me helemaal in vinden, want ik heb een hekel aan mensen die alleen aan zichzelf denken. Ja, ik vind dat je jezelf altijd op nummer 1 moet zetten, maar dat betekent niet dat je altijd alleen maar aan jezelf hoeft te denken en dat je geen interesse hoeft te tonen in een ander. 

Als ik terugdenk aan de vriendschappen die verwaterd zijn dan heeft het hier vaak mee te maken. Hoe moeilijk is het om oprecht te vragen hoe het met iemand gaat of interesse te tonen in iets waar iemand heel veel plezier aan beleeft?

5. Gierige mensen

Je hebt mensen die altijd overal bij zijn, maar nooit eens spontaan een rondje geven of net weg zijn als er geld in de pot gelegd moet worden. Natuurlijk, als je krap bij kas zit dan is daar iets voor te zeggen, maar niet als dat helemaal niet het geval is. Helaas heb ik zelf vaak een gat in mijn hand, dus ik zou soms wat gieriger moeten zijn waarschijnlijk 😏

6. Vooroordelen hebben

Op Instagram werd het hebben van vooroordelen ook genoemd. Deze eigenschap heb ik heel sterk gehad en daar ben ik zeker niet trots op. Gelukkig weet ik het van mezelf en werk ik hier aan, want het is echt een nare eigenschap. Bah!

7. Iets invullen voor een ander

Ja, ook geen goede eigenschap, maar iets invullen voor een ander komt soms wel uit een goed hart. Ik denk dat we ons hier allemaal wel eens schuldig aan maken, toch? Eigenlijk moet je gewoon vragen hoe iemand ergens in staat in plaats van zelf een (verkeerde) aanname te doen. Blijft lastig.

8. In de slachtofferrol kruipen

Je hebt van die mensen die de verantwoordelijkheid altijd bij een ander leggen en nooit bij zichzelf. Het overkomt ze allemaal en het ligt nooit aan de persoon zelf, maar altijd aan de omgeving. Ik vind het serieus sneu als je zo in het leven staat, want je gaat het geluk nooit vinden op deze manier. 

9. Altijd maar klagen

Helaas zijn wij Nederlanders enorme klagers. Het is te warm, te koud, te nat, te droog, te gezellig, te saai, bla bla bla… Neem het leven zoals het komt en geniet ervan. Stel je voor dat dit je laatste dag op aarde is. Wil je die dan klagend doorbrengen? 

10. Te serieuze mensen

Je leeft maar een keer, dus hang af en toe die slingers op, ga huppelen en geniet van de kleine dingen. Het leven is echt leuker als je het af en toe niet zo serieus neemt. Na regen komt namelijk altijd zonneschijn.

Deze 10 eigenschappen kun je beter niet hebben volgens mijn volgers op Instagram en ik ben het er helemaal mee eens. Het leven is niet altijd makkelijk, dus op sommige momenten mag je alle tien de eigenschappen best wel eens hebben. Niet te vaak, goed?

Liefs!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.