Tot snel – Beth O’Leary

Tot snel is het tweede boek van Beth O’Leary en na haar eerste boek Veel liefs kon ik dit boek natuurlijk niet laten liggen.

Ben je dol op fijne (feelgood)romans? Dan denk ik dat je dit boek graag op je tbr-lijstje wil zetten.

” ‘Oma… wat nou als we eens ruilden?’ vraag ik. ‘Wat als ik hier kom wonen en al jouw projecten in de gaten houd, en jij in mijn appartement in Londen trekt?’

Tot Snel - Beth O'Leary

Korte inhoud

Ongeveer een jaar geleden heeft Leena haar zusje verloren en tijd om dit te verwerken heeft ze nooit genomen. Ze heeft zich wel volledig gefocust op haar werk en nu staat ze op het punt om in te storten.

Eileen, de oma van Leena, heeft het idee dat ze vastgeroest zit. Haar man heeft haar verlaten, ze is 79 jaar en denkt dat haar leven voorbij is. 

Als Leena bij haar oma gaat logeren komt ze op een geniaal idee. Ze wisselen twee maanden van woonplaats; Leena gaat in het dorpje van haar oma rust zoeken en Eileen gaat eens kijken of ze de bloemetjes nog buiten kan zetten in Londen.

 

 

Leena komt er al snel achter dat het leven op het platteland niet rustig is en dat haar oma een druk sociaal leven heeft. Ze gaat er volledig voor, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Eileen heeft het ook niet makkelijk in Londen, maar leert de fijne vrienden van Leena snel kennen en zij helpen haar om een leventje in Londen op te bouwen én ook in de liefde lijkt het beter te gaan.

Zullen Leena en Eileen blij zijn om weer terug naar hun eigen leven te gaan of neemt het leven een andere wending?

Mijn mening

Toen ik zag dat er een nieuw boek van Beth O’Leary uit was gekomen, werd ik meteen enthousiast. Veel liefs was een fijne roman, ondanks dat het een beetje onrealistisch was, en ik vond de schrijfstijl van Beth O’Leary erg fijn. Tot snel kwam uit, maar ik had nog zo’n lijst met boeken om te lezen dat ik even geduld moest hebben. Half december was het dan eindelijk zo ver om aan dit boek te beginnen. 

Laat ik beginnen met de buitenkant. Je ziet twee verschillende voordeuren en tussen de deuren in staat een muur. Leuk bedacht, want het past goed bij het boek en het ziet er erg leuk uit. Ondanks dat het echt een andere kaft is, kan je zien dat het boek van Beth O’Leary is. Leuk ook dat beide boeken een titel hebben van twee eenlettergrepige woorden.

Bij Veel liefs moest ik wennen aan de schrijfstijl van Beth O’Leary, omdat één van de hoofdpersonen ook zijn eigen stijl van schrijven had. Ondanks dat ik daar aan gewend raakte, ben ik blij dat ze het bij dit boek niet doet. Zowel de hoofdstukken van Leena als van Eileen worden op dezelfde manier geschreven. Dit maakt het boek wat fijner om te lezen. Haar schrijfstijl is vlot, goed te lezen en direct; precies zoals ik het graag heb. Daarnaast gebruikt ze veel humor in haar boeken en zit je soms echt hardop te lachen.

De hoofdpersonen zijn allebei bijzonder op hun eigen manier. Leena lijkt haar leventje prima op orde te hebben, maar heeft het verlies van haar zusje nog helemaal niet verwerkt. Daarnaast merk je als lezer al snel dat haar relatie niet goed voor haar is, maar Leena heeft dat nog niet door. Als ze iets in haar hoofd heeft dan gaat ze er helemaal voor.

Eileen, de oma van Leena, is echt de smaakmaker van dit boek. Een vrouw van 79 die het leven pakt zoals het komt en daarnaast ook goede adviezen heeft voor iedereen die voorbij komt. Ik heb zo vaak moeten lachen om Eileen. Beth O’Leary heeft haar heel erg goed neergezet.

Het verhaal is hier en daar een beetje voorspelbaar, maar dat maakt het niet minder leuk om te lezen. De hoofdpersonen zijn leuk, de bijpersonen worden goed genoeg uitgewerkt en, zoals het hoort in een feelgoodroman, komt alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht. 

Tot Snel tovert een lach op je gezicht en tijdens het lezen wil je het eigenlijk niet aan de kant leggen. Beth O’Leary weet hoe ze een boek moet schrijven en ik kan nu al niet meer wachten op haar volgende boek.

Liefs!

Titel: Tot snel | Auteur: Beth O’Leary | Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | 352 pagina’s |

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.