Twee kleine visjes – M.J. Arlidge

Twee kleine visjes bestaat uit twee eerder verschenen boeken uit de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge: Alles in de wind en Schuitje varen. Dit zijn twee korte verhalen die de voorgeschiedenis van Helen Grace vertellen. Een paar jaar geleden heb ik Alles in de wind gelezen, maar Schuitje varen kende ik nog niet. Passen deze twee korte verhalen goed bij de serie of mag je ze overslaan? 

Twee kleine visjes - M.J. Arlidge - Boekerij

‘Waarom is ze vastbesloten om haar achtergrond, haar ziel, haar hele identiteit verborgen te houden? Helen Grace is per slot van rekening niet eens haar echte naam, dus wie is ze?’

Flaptekst

Alles in de wind

De vijftienjarige Jodie arriveert bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Misschien blijft ze dit keer ongedeerd en wordt er goed voor haar gezorgd. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen. Ze zal moeten veranderen. Maar wat voor persoon zal ze moeten worden om eindelijk veilig te zijn?

 

Schuitje varen

Helen Grace is op achttienjarige leeftijd net afgestudeerd van de politieacademie als ze wordt ingedeeld bij de verkeerspolitie. Binnen het team vindt iedereen het een saaie functie, maar dagelijks rondrijden op haar motor bevalt Helen wel. Wanneer ze wordt opgeroepen bij een verkeersongeluk van ongekende schaal, blijkt het om een fatale botsing te gaan. Maar waar haar collega’s uitgaan van een tragisch ongeval, heeft Helen haar twijfels. Waarom riskeerde het slachtoffer zijn leven door een drukke snelweg over te steken? Of was hij voor iets op de vlucht?

Mijn mening

Sinds 2014 geniet ik van de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge. Bij elk nieuw boek ben ik bang dat het misschien tegen zal vallen, maar tot op de dag van vandaag is dat nog niet gebeurd. De verhalen blijven spannend, meeslepend en verrassend. Bijzonder.

In het boekje Twee kleine visjes worden de twee korte verhalen samengebracht en lees je hoe Helen Grace de persoon geworden is die ze nu is. Het is goed mogelijk dat je deze twee boeken al gelezen hebt, want ze zijn al eerder apart uitgekomen. Zo niet, dan wordt het misschien tijd om dit boekje aan je collectie toe te voegen. 

BoekenBoeken

In het eerste verhaal Alles in de wind gaan we terug naar de jeugd van Jodie en lezen we hoe het er aan toe ging in haar derde weeshuis. In dit korte verhaal weet Arlidge de spanning goed op te bouwen en in vrij weinig woorden leer je Jodie (later Helen Grace) beter kennen. Als lezer wil je soms je ogen even sluiten, omdat het te spannend wordt en omdat je sommige passages liever niet wilt lezen.

In het tweede verhaal is Helen Grace net begonnen bij de politie. Niemand kent haar verleden en ze probeert een nieuwe, betere toekomst op te bouwen. Als jonge agente vindt ze het al moeilijk om te luisteren naar haar meerdere en komt ze op voor de zwakkere in de samenleving. Zoals we van haar gewend zijn, riskeert ze haar leven om een zaak op te lossen. Schuitje varen is een echt Helen Grace-boek, alleen dan wat korter dan we gewend zijn. Het is leuk om te zien hoe ze ooit begonnen is bij de politie en Schuitje varen is een prima opmaat naar de andere boeken in deze serie. 

Als je begint met de Helen Grace-serie dan zou ik gewoon starten met Iene, Miene Mutte en niet met Twee kleine visjes. Dit boekje is leuker om tussendoor te lezen als je Helen Grace al wat beter kent. 

Het boek Twee kleine visjes is erg fijn om tijdens de Helen Grace-serie te lezen. De spanning in het boek is, zoals we van M.J. Arlidge gewend zijn, om te snijden en het is moeilijk om dit boekje opzij te leggen. Wat kan deze auteur toch schrijven!

Liefs!

Titel: Twee kleine visjes | Auteur: M.J. Arlidge | Uitgeverij: Boekerij | 192 pagina’s |
Ik wil graag uitgeverij Boekerij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.