Deze boeken wil je lezen tijdens de kerstperiode

Tijdens de donkere dagen vind ik het heerlijk om ’s avonds in de bank te ploffen met een goed boek, een kopje warme thee en een dekentje. Ik lees dan graag boeken die zich afspelen rondom de maand december. Graag deel ik mijn favoriete boeken voor de kerstperiode met je. 

1. Een dag in december ~ Josie Silver

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Een dag in december was mijn eerste kennismaking met Josie Silver en ik heb enorm genoten van dit heerlijke boek. De omslag van dit boek past al helemaal bij de sfeer van de donkere maanden en ook het verhaal wil je gewoon met een mok warme chocomelk in je handen lezen. Ook leuk om cadeau te geven aan een echte boekenworm. 

2. Twaalf dagen voor kerst - Jenny Bayliss

Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, laat maar’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft Kates goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om de liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Twaalf dagen voor kerst vond ik misschien soms wat langdradig, maar ook heel erg origineel en grappig. Daarnaast was het einde precies zoals je het als lezer zou willen hebben.  Jenny Bayliss weet wel hoe ze een grappig en goed kerstverhaal moet schrijven. 

3. Elle & Darcy - Alexandria Bellefleur

Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verrassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden?

Mijn favoriete boek van december vorig jaar: Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur. Dit is haar eerste boek en ik mocht het toen lezen van uitgeverij Zomer & Keuning. Het verhaal heeft mij erg verrast en past goed bij de sfeer van Kerstmis en Oud & Nieuw. Deel twee ligt klaar om te lezen en ik kan niet wachten.

Dit zijn de drie boeken waarvan ik denk dat je ze graag wilt lezen in deze kerstperiode. Er zijn natuurlijk nog een hoop andere boeken die heerlijk zijn om nu te lezen en ik probeer ook dit jaar weer wat fijne boeken mee te pakken. Mocht je tips hebben dan hoor ik het heel graag. 

Geniet van je dag!

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.