#Lijstjes: 10 gewoontes waar ik vanaf wil

Wie heeft ze niet: gewoontes? Sommige gewoontes zijn heel fijn, maar andere gewoontes kunnen ook heel vervelend of storend zijn. Omdat lijstjes leuk zijn, deel ik vandaag 10 gewoontes waar ik vanaf wil

10 gewoontes waar ik vanaf wil
 • Er is een gewoonte waar ik echt niet vanaf kan komen: op mijn lippen bijten. Ik weet niet waarom ik het doe en hoe lang ik het al doe, maar ik bijt heel vaak op mijn lippen. Soms tot bloedens toe. Als iemand een tip heeft…?
 • Snoepen. Het zou zo fijn zijn als ik niet zo’n snoepkont was af en toe. Gelukkig ben ik vaak tevreden met een paar chocolaatjes of snoepjes en hoeft het bij mij nooit meteen op, maar helemaal niet snoepen zou zoveel beter zijn. 
 • Ik kan prima tegen kritiek, behalve als Mike kritiek levert. Geen idee waarom, maar ik word er altijd chagrijnig van. Ik weet dat het aan mij ligt, maar ik kan er niets aan doen. 
 • In de auto moet het volume altijd op 0-5-10-15-20 of 25. Het is puur bijgeloof en het heeft ook geen reden verder. Gek en onhandig.
 • Ik wis altijd mijn gesprekken in WhatsApp. Als ik, voor mijn gevoel, klaar ben met een gesprek dan wis ik het altijd. Heel onhandig soms, want ik weet soms niet meer wat er precies afgesproken is. Tegenwoordig probeer ik al mijn gesprekken te archiveren. Zo zie ik ze niet, maar heb ik ze nog wel. 
Gewoon Iloon Foto
 • Als ik mijn telefoon oppak dan open ik altijd automatisch Instagram. Niet omdat het nodig is, maar omdat het een (erg vreemde) gewoonte is geworden. Zonder erbij na te denken, vliegt mijn duim naar de Insta-app. #stom
 • Nog een rare gewoonte in de categorie telefoon: ik wil geen meldingen in beeld hebben. Bijvoorbeeld een 3 bij het icoontje van je mailbox om te laten weten dat er drie nieuwe mailtjes zijn. Alles moet weg, want ik word er onrustig van.
 • Als ik als laatst het huis verlaat dan controleer ik alle deuren zeker drie keer. Voordat we naar bed gaan, moet ik alle klinken minimaal drie keer vastgepakt hebben om te controleren of de deuren op slot zijn. Het zou ook in een keer kunnen, maar dat werkt niet voor mij. Erg vermoeiend. 
 • Vroeg wakker worden is soms ook een nare gewoonte. Als ik mijn wekker niet zet dan word ik meestal tussen half zeven en zeven uur wakker. Ergens is dat heel fijn, want ik heb een lange dag voor me. Aan de andere kant is het ook irritant, want ’s avonds ben ik de eerste die naar bed gaat.
 • Als boekenwurm lees ik graag boeken en ik kan een boek helaas niet zomaar opzij leggen. Ik lees van hoofdstuk naar hoofdstuk en niet anders. Als mijn ogen zwaar worden ’s avonds is dat wel eens lastig vol te houden.  

Dit waren mijn 10 gewoontes waar ik vanaf zou willen. Herken je ze of heb je juist andere gewoontes waar je graag afscheid van zou willen nemen? Ik hoor het graag.

Liefs!

4 reacties

 1. Leuk lijstje! Tip om van één van die gewoontes af te komen, je kan die meldingen op je beeld uitzetten in je instellingen. Zo heb je nooit meer rode bolletjes zonder ook maar iets te moeten doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.