Boeken om naar uit te kijken – najaar 2024

We zijn begonnen aan de laatste drie maanden van 2024. Opeens gaat de tijd heel snel, vind je niet? Gelukkig komen er een paar mooie boeken uit in het najaar van 2024. De volgende boeken staan op mijn wensenlijstje…

All I want for Kerstmis - Petra Vollinga & Jackie van Laren

All I want for kerstmis - Jackie van Laren en Petra Vollinga

Robin woont boven Vinyllia, de beroemde vintageplatenwinkel die ze van haar vader heeft overgenomen. Haar hele leven staat op z’n kop als ze hoort dat ze met Kerstmis op straat zal staan. Maar dan komt er op de radio een kerstmuziekwedstrijd voorbij waarmee ze een huiskamerconcert van Mariah Carey kan winnen. Dat lijkt de redding voor Vinyllia, al zal ze wel moeten dealen met die zelfingenomen, veel te commerciële dj Flo.

Florian is in zijn hart een echte platennerd. Als populaire radio-dj is hij al lang gezwicht voor de glamourfeestjes en het grote geld, al is hij eigenlijk niet echt gelukkig met zijn leven. De onbekende vrouw die steeds interessante nummers aanvraagt intrigeert hem en zet hem aan het denken. Kan hij het roer nog omgooien? Of zit hij voor eeuwig vast aan ‘Driving Home for Christmas’?’

Alleen de titel, All I want for Kerstmis, zorgt er al voor dat ik dit boek heel graag wil lezen. Als ik dan de flaptekst lees, word ik alleen maar enthousiaster. Boeken van Petra Vollinga vind ik heel leuk en Jackie van Laren wil ik graag beter leren kennen. Dit boek zal in oktober verschijnen, maar waarschijnlijk pak ik dit boek rond december op. Lekker knus bij de kerstboom.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dwaalspoor - Robert Bryndza

Dwaalspoor - Robert Bryndza

Toen Janey Macklin in 1988 verdween in een louche buurt van Londen werd na een vluchtig onderzoek haar zaak gesloten. Er was immers geen lichaam en er waren geen getuigen. Nu, dertig jaar later, is privédetective Kate Marshall door een true crime-podcast benaderd met de intrigerende vraag: wat als Janey vermoord was door Peter Conway, de beruchte Nine Elms-kannibaal? Het kan de lucratiefste klus uit Kates carrière worden, maar tegen welke prijs? Ze moet er een gruwelijk en ingewikkeld verleden voor opdiepen dat ze liever zou vergeten.

Terwijl Kate en haar partner Tristan King’s Cross afspeuren, stuurt iedere aanwijzing hen een andere richting op. De laatste persoon die Janey levend heeft gezien is al berecht, veroordeeld en vrijgesproken van de moord. Bovendien verkeert Peter Conway in slechte gezondheid.

Lukt het Tristan en Kate zich door clandestiene telefoontjes, tientallen jaren oude geheimen en verouderd DNA-bewijs heen te worstelen om de verdwijning van Janey op te lossen? Of blijft ze een van de talloze vermiste personen in Londen, voor altijd verloren in de tijd?’

Eigenlijk is elk boek van Robert Bryndza goed en de Kate Marshall-serie wordt met elk boek beter. Ik heb dus heel veel zin in Dwaalspoor. Gelukkig hoef ik niet heel lang te wachten, want deze thriller verschijnt op 20 oktober.

Mannen vermoorden en ermee wegkomen

Mannen vermoorden en ermee wegkomen - Katy Brent

Hij volgde me. Die vent die me in de nachtclub ook al niet met rust wilde laten. Natuurlijk was ik niet van plan hem te vermoorden. Maar eigenlijk voelde het best goed en ondanks de rotzooi die ik maakte kwam ik er gewoon mee weg. En nu heb ik de smaak te pakken…

Kitty Collins is de kleindochter van kapitein Collins, je weet wel: de producent van vleesproducten die je in elke vriezer en supermarkt vindt? Ze rouwt nog steeds om haar vader, die onder verdachte omstandigheden verdween. En ze heeft een vreemde relatie met haar moeder die naar Frankrijk is gevlucht, maar haar dochter gelukkig wel eerst een luxueus penthouse in Londen als afscheidscadeau gaf.

Kitty lijkt misschien een onschuldige jonge vrouw, maar ze heeft een duistere kant. Als ze een monster ziet dat vrouwen mishandelt, weet ze dat er maar één manier is om voorgoed met dit soort gedrag af te ­rekenen. En dan komt het ineens heel goed uit dat je opa een vlees­verwerkingsbedrijf heeft, als je begrijpt wat ik bedoel… Maar wat als Kitty’s moorddrift een beetje uit de hand begint te lopen? Is ze nog
wel te stoppen?’

Ik zag dit boek voorbij komen en de titel sprak me natuurlijk meteen aan: Mannen vermoorden en ermee wegkomen. Ik heb nog nooit een boek gelezen van Katy Brent, maar ik ben heel nieuwsgierig naar haar geworden. Nog even geduld, want dit boek verschijnt pas 19 november. 

Doodsvonnis - J.D. Barker & James Patterson

Doodsvonnis - J.D. Barker & James Patterson

Hollows Bend, New Hampshire, is een pittoresk stadje in New England waar weekendtoeristen samenkomen om naar herfstbladeren te kijken en te ontbijten bij Stairway Diner. Het misdaadcijfer – nul – is een punt van trots voor sheriff Ellie Pritchett.

Dan duikt er een jonge vreemdelinge op en beginnen de problemen zich op te stapelen. De sheriff en haar hulpsheriff doen onderzoek naar het mysterieuze tienermeisje. Geen van de lokale inwoners herkent haar. Ze kan – of wil – geen enkele vraag beantwoorden. Ze zegt niet eens haar naam.

Terwijl het meisje voor haar eigen veiligheid in hechtenis zit, worden de agenten naar meerdere plaatsdelicten geleid. Hun onderzoek brengt ze steeds dichter bij een meer buiten de stad, dat op geen enkele kaart staat aangegeven…’

 

Een samenwerking tussen J.D. Barker en James Patterson betekent vuurwerk. Deze twee auteurs schrijven ongelooflijk goede thrillers en ik kan me niet voorstellen dat Doodsvonnis anders zal zijn. Een leuk verjaardagscadeautje, want hij verschijnt een dag voor mijn verjaardag (25 november dus). Nu al zin in!

Profiel M - Helen Fields

Profiel M - Helen Fields

Midnight Jones werkt als analist en onderzoekt geanonimiseerde psychologische profielen van mensen om de menselijke geest te doorgronden. Maar dan vindt ze tijdens haar werk een zogenaamd Profiel M, waarbij M staat voor moordenaar. Ze weet dat op haar bureau het profiel ligt van iemand die gevaarlijker is dan iedereen die ze ooit in haar leven is tegengekomen. Midnight weet waar Profiel M toe in staat is, zelfs nog voordat hij zijn eerste misdrijf heeft gepleegd. Wanneer de media melden dat er een vrouw vermoord is, gelooft niemand Midnight als ze waarschuwt dat hij nog niet klaar is… Profiel M zal weer toeslaan, en Midnight Jones weet één ding zeker: zij wordt het volgende slachtoffer. Want Profiel M is naar haar op zoek. Ze moet zijn ware identiteit boven water halen, voordat hij haar vindt…’

Nog zo’n schrijver waar ik geen genoeg van kan krijgen: Helen Fields. Haar laatste boek in de Connie Woolwine-serie was De kliniek en dat is één van de beste thrillers die ik ooit heb gelezen. Dat belooft wel wat voor Profiel M. Helaas moeten we nog heel wat geduld hebben, want dit boek verschijnt pas in januari 2025.

Longgeneeslijk - Eva Hermans-Kroot

Longgeneeslijk - Eva Hermans-Kroot

Hoe is het om op je 22ste de diagnose ongeneeslijke longkanker te krijgen? Hoe beleven je partner, vriendinnen, ouders dat? En hoe is het als mensen altijd willen weten hoe het met je gaat, zelfs op het moment dat je een chemo-infuus in je arm geprikt krijgt?

Hoe is het, om tegen alle verwachtingen in, toch nog de 26 aan te tikken? Om Over Mijn Lijk-presentator Tim Hofman als special guest op je bruiloft te hebben? En hoe is het om écht alleen nog maar te doen waar je zelf zin in hebt?

Er veranderde nogal wat, toen Eva van een gezonde, ambitieuze naar een ongeneeslijke, ambitieuze twintiger ging. Een twintiger die heel veel dingen los heeft moeten laten, maar tegelijkertijd voller in het leven staat dan ooit. Eva vertelt in dit boek op openhartige, bij vlagen hilarische en bovenal eigen wijze waar ze allemaal doorheen is gegaan, en hoe ze dat beleefd heeft.’

Eva heb ik leren kennen door Q-music en daarna heb ik haar gevolgd in Over mijn lijk. Wat een prachtig mens en wat een strijder. 16 december verschijnt haar boek Longgeneeslijk en ik ben zeker van plan om dit boek te gaan lezen. Haar positiviteit is ongekend en volgens mij kan ik alleen maar van haar leren. 

Er staan zoveel mooie boeken te wachten om gelezen te worden in het najaar van 2024 en ik heb er zin in. Weer veel thrillers, maar volgens mij is dat ondertussen ook mijn favoriete genre geworden. Heb jij al een boek op je wensenlijstje staan?

Liefs!

Ik maak op Gewoon Iloon gebruik van affiliate links. Dit betekent dat wanneer je op een affiliate link klikt en een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang zonder extra kosten voor jou. Jij merkt hier niets van en ik word er een beetje mee geholpen. Mocht je hier vragen over hebben dan mag je mij altijd een berichtje sturen.

4 reacties

  1. Ik ben net ‘All I want for Kerstmis’ aan het luisteren (voor een keer verschijnt het luisterboek eerder dan de paperback/het e-book 😉 ) en ik ben echt enthousiast. 🙂
    Het boek van Eva staat hier ook op het wensenlijstje.

  2. Wat een mooi lijstje om naar uit te kijken qua boeken. Ik moet zeggen dat het derde boek mij eigenlijk ook wel aanspreekt! Ik ga er stiekem vanuit dat je hier nog wel recensies over gaat schrijven, dus die wacht ik graag af 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Profielfoto Gewoon Iloon 2024

Mijn naam is Ilona en ik vind het heel leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com: mijn eigen plekje op het internet. Al mijn hele leven schrijf ik graag en sinds 2020 deel ik dat met mijn lezers, van persoonlijke verhalen tot reviews van producten waar ik enthousiast over ben. Wil je meer over mij weten of heb je interesse in een samenwerking? Klik dan hier. Voor nu wens ik je veel leesplezier.

Liefs!

Advertentie
We Mogen Weer 2024We Mogen Weer 2024
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.