Dit zijn dé nieuwste boeken van het voorjaar 2024

Er komen zoveel goede boeken uit in het voorjaar van 2024, maar welke titels wil je nu echt lezen? Ik heb ze op een rijtje gezet voor je, zodat jij het niet hoeft uit te zoeken. Laten we snel gaan kijken.

boeken voorjaar 2024

Dodelijke wraak - Robert Bryndza

Robert Bryndza - Dodelijke wraak - boeken voorjaar 2024

‘Wanneer rechercheur Erika Foster een politicus naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten. Totdat er een beroemde casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen.

Terwijl Erika en haar team de zaak onderzoeken, duiken er camerabeelden op van vijf identieke vrouwelijke verdachten.

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw ­toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de kopstukken van de Londense politie-eenheid in staat om elkaar en zichzelf te ­beschermen?’

Dodelijke wraak wordt het achtste deel in de Erika Foster-serie en ik ben heel blij dat er eindelijk weer een deel uit gaat komen. Tot nu toe vind ik dit namelijk de beste serie van Robert Bryndza. Deze thriller zal vanaf 23 april in de boekwinkels liggen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het spel - J.D. Barker

Het spel - J.D. Barker - boeken voorjaar 2024

‘Abby en Brendan Hollander kampen met relatieproblemen en proberen hun huwelijk te redden door met een relatietherapeut te praten. Die adviseert hen de nieuwste app ‘Sugar & Spice’, een truth or dare-spel met een seksueel tintje, uit te proberen om hun relatie een boost te geven.

Het spel begint onschuldig en lijkt wonderen te doen voor Abby en Brendan. Maar de opdrachten worden steeds grimmiger. Steeds meer mensen vallen voor de geldprijzen die de app belooft en raken zo compleet in de ban van het spel. En dan begint het spel zich tegen hen te keren. Abby en Brendan komen in een zenuwslopende klopjacht terecht en het is nog maar de vraag of ze het er levend vanaf brengen.’

Er komen veel boeken van enorm goede schrijvers uit in het voorjaar van 2024. Ook J.D. Barker komt met een nieuw boek, namelijk Het spel. De boeken van Barker zijn bizar, maar ook ontzettend goed. Hoe hij het altijd doet weet ik niet, maar ik weet zeker dat ik weer van dit boek zal genieten. Iets voor jou? Het spel is vanaf 28 mei te koop.

Een deel van jou - Abby Jimenez

Een deel van jou - Abby Jimenez

Na een wilde weddenschap, een gastronomische tosti en een knuffelsessie met een geitje staat het leven van Alexis Montgomery op zijn kop. De oorzaak: Daniel Grant, een belachelijk knappe timmerman, die tien jaar jonger is dan zij en zo nonchalant is als maar kan – het tegenovergestelde van het verfijnde stadsmeisje Alexis.

Terwijl haar ultrarijke ouders willen dat ze de familietraditie van wereldberoemde chirurgen voortzet, heeft Alexis geen roem nodig. Ze vindt het prima om ‘slechts’ een SEH-arts te zijn. En met elke minuut die ze doorbrengt met Daniel ontdekt ze wat echt belangrijk is. Maar als hun relatie meer zou worden dan een kortstondige affaire, zou dat betekenen dat ze haar familie de rug moet toekeren. Daniel in haar wereld toelaten is onmogelijk, maar ze kan het geluk dat ze bij hem heeft gevonden ook niet zomaar opgeven.’

Tussen de thrillers door, komt er 27 juni gelukkig ook nog een roman uit waar ik naar uitkijk: Een deel van jou van Abby Jimenez. Ik zag dit boek voorbij komen en de flaptekst vond ik veelbelovend. Abby Jeminiz is voor mij een onbekende auteur, maar het is tijd om daar verandering in te brengen. 

De kliniek - Helen Fields

De kliniek - Helen Fields - Boeken voorjaar 2024

Op de gesloten afdeling van een extra beveiligde inrichting voor geesteszieke criminelen doorsnijdt een schreeuw de stilte van de nacht. De volgende ochtend wordt het lichaam van een verpleegkundige gevonden en blijkt haar dochtertje ontvoerd. De tijd dringt, want het kleine meisje kan maar een paar dagen overleven zonder medische zorg.

Forensisch psycholoog dr. Connie Woolwine staat bekend om haar vermogen zich in te leven in de psyche van moordenaars, en om haar goede daderprofielen. Nu moet ze als psychiater undercover gaan tussen de gevaarlijkste mannen ter wereld en haar unieke talent gebruiken om het meisje te vinden voordat het te laat is…’

Na Schaduwman komt dr. Connie Woolwine terug in De kliniek om weer een zaak op te lossen. Of lukt het haar dit keer niet? Alle boeken van Helen Fields zijn een succes, dus ik kan niet wachten om dit boek te gaan lezen. We moeten nog even geduld hebben, want De kliniek komt pas 18 juni 2024 uit.

Oh, wat hebben we toch een mooi vooruitzicht als het gaat om de boeken die uitkomen in het voorjaar van 2024. Veel thrillers op mijn lijstje dit keer, maar persoonlijk vind ik dat niet erg. Zit er een boek bij waar jij erg naar uitkijkt? 

Liefs!

5 reacties

  1. Spannend lijstje!

    Ik heb er geen op mijn lijstje voor deze maand. Als ik uit deze boeken zou moeten kiezen dan koos ik voor “Een deel van jou”, omdat ik de cover zo leuk vind en hij is vast niet eng.

    Groetjes,
    Aritha

    1. Ik ben sowieso benieuwd naar de reeks van Robert Bryndza en ook naar het nieuwe boek van J.D. Barker. Zijn voor mij toch wel favoriete schrijvers, dus deze boeken staan automatisch op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.