Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga

Van mijn favoriete uitgeverij Boekerij kreeg ik de vraag of ik Wat zou Dolly doen? van Petra Vollinga wilde lezen en recenseren. De kaft sprak mij erg aan en ook de flaptekst wekte mijn interesse, dus ik zei ja. Ik was nog niet bekend met deze auteur en ik vind het altijd leuk om nieuwe schrijvers te ontdekken. Ga ik meer boeken lezen van haar of juist niet?

Wat zou Dolly doen? - Petra Vollinga - Boekerij

‘Dankzij het grenzeloze zelfvertrouwen van Betteke hebben ze een toegift ingestudeerd ‘voor als dat nodig is’. En het is nodig.’

Flaptekst

Thuisblijfmoeder Gonny, zakenvrouw Betteke en spirituele losbol Karlijn zijn totaal verschillend, maar hebben een gemeenschappelijke liefde: het countrykoor. Bij de lustrumwedstrijd winnen de drie als Dolly’s Angels een roadtrip door Amerika, met als eindbestemming Dollywood en een meet and greet met hun grote idool Dolly Parton.

De reis wordt een heerlijk avontuur door het diepe Zuiden vol sleazy motels, muziek, knappe cowboys en kilometers. Heel veel kilometers. Van Mardi Gras in New Orleans door de katoenvelden naar Graceland. En van de wereldberoemde Sun Studio in Memphis naar een dampend Nashville, leren ze het land, elkaar en zichzelf steeds beter kennen.

 

Na de aanvankelijke euforie van de reis beginnen de onderlinge spanningen op te lopen. Welk geheim draagt Betteke met zich mee? Wat gebeurt er als Gonny ineens geen gezin meer heeft om voor te zorgen? En hoe komen ze in godsnaam van Karlijns onenightstand af?

Mijn mening

De afgelopen weken heb ik veel goede boeken gelezen, zoals Enkeltje Ierland en Wedden dat ik blijf. Helaas ook wat mindere boeken, zoals het laatste boek dat ik las Liever Verliefd. Na dat boek wilde ik graag weer een boek lezen waar ik blij van werd, dus ik had al mijn hoop gevestigd op Wat zou Dolly doen?

Laten we eerst naar de omslag van dit boek kijken, voordat we naar de inhoud gaan. Ik vind de omslag namelijk heerlijk. Ik ben dol op cowboylaarzen (ik heb zelf helaas maar één paar) en daarnaast ben ik verliefd op Amerika. Het is een vrolijke voorkant en ook de titel vind ik heel erg leuk. Nadat ik de flaptekst van het boek had gelezen, kreeg ik wel een goed gevoel bij dit verhaal. 

BoekenBoeken

Petra Vollinga was nog niet bekend bij mij, maar na een paar bladzijden wist ik al dat ik door dit boek heen zou vliegen. Het boek leest goed weg, haar schrijfstijl is erg vlot en het verhaal is realistisch met een dosis humor erin verwerkt. Precies zoals ik ze graag heb.

Het verhaal is luchtig geschreven, maar ondertussen worden er heftige dingen besproken. Petra Vollinga heeft, volgens mij, heel goed nagedacht over hoe ze deze onderwerpen bespreekbaar wilde maken, zonder dat het verhaal te zwaar aan zou voelen. Erg knap en goed gedaan.

Ook vind ik het verhaal origineel: drie verschillende vrouwen die samen het avontuur aan gaan in Amerika en daar vooral zichzelf tegenkomen. Je denkt als lezer dat het aan het einde allemaal goedkomt, maar je hebt eigenlijk geen idee hoe. Er hangt een soort spanning om het verhaal heen.

Als ik toch een puntje van kritiek moet geven dan ga ik het hebben over de korte hoofdstukken. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van korte hoofdstukken, maar deze hoofdstukken waren wel heel kort. Ik moest er echt even aan wennen en ze hadden van mij wel iets langer gemogen. Aan de andere kant had het misschien ook wel een beetje z’n charme. 

Al met al ben ik enorm te spreken over dit boek van Petra Vollinga. Wat zou Dolly doen? is een heerlijk boek om onder een dekentje in de bank te lezen met een kopje thee in je handen. Het heeft mij in ieder geval aangenaamd verrast. Zet jij ‘m op je lijstje?

Liefs!

Titel: Wat zou Dolly doen? | Auteur: Petra Vollinga | Uitgeverij: Boekerij | 272 pagina’s |
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar gekregen van Boekerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.