In hechtenis – Zo kennen we het duo Nicci French nog niet

Het schrijversduo Nicci French ken je vast wel, want onder deze naam zijn al heel veel boeken verschenen. De meest bekende serie is waarschijnlijk de Frieda Klein-serie. Met het boek In hechtenis slaat dit duo een andere weg in, maar is dat wel de goede?

In hechtenis - Nicci French

‘ “Hoe het met me gaat?” Tabitha moest haar best doen om niet te gillen. Wat was dat nou voor vraag?

“Ik zit in de gevangenis en heb geen idee wat er aan de hand is.” ‘

Sint 2023Sint 2023

Flaptekst

‘Tabitha zit vast in een huis van bewaring en wordt beschuldigd van moord. Van de bewuste dag kan ze zich niet veel herinneren: ze was erg in de war. Ze is ervan overtuigd dat ze onschuldig is en besluit haar eigen verdediging te voeren. Maar wie is er dan schuldig? Of was ze het misschien tóch zelf?’

Mijn mening

De laatste boeken van Nicci French hebben allemaal een donkere achtergrond met een enkele bloem op de voorgrond. De naam Nicci French wordt ook groot afgebeeld en daaronder vind je de naam van het boek, in dit geval In hechtenis. Ik vind het wel leuk als je een schrijver kan herkennen aan de kaft van een boek.

De titel slaat natuurlijk op Tabitha. Zij zit in hechtenis, letter en figuurlijk. Misschien slaat de bloem op de voorkant ook op de titel, maar daarvoor heb ik te weinig kennis over bloemen. 

Als ik recensies lees, zijn die niet allemaal positief. Het boek zou niet spannend zijn en heel langdradig. Ik kan niet zeggen dat ik het daarmee oneens ben, maar toch heb ik het boek wel anders ervaren. Tot op het laatste moment wist ik niet of Tabitha schuldig of onschuldig was en wie dan eventueel de dader zou kunnen zijn. Ik had geen idee. Het was misschien niet spannend, maar wel interessant.

Ook vind ik Tabitha een heel bijzonder mens. Raar en anders, maar toch ook weer niet. Wat zou jij doen als je zeker weet dat je onschuldig bent? Het is niet niks. De andere personen werden wat minder breed uitgemeten, maar het boek draait om Tabitha en aan het eind van het boek ken je haar door en door.

Met het boek In Hechtenis laat het duo Nicci French weer zien hoe goed zij kunnen schrijven en dat ze een uitdaging niet uit de weg gaan. Gedurfd en stoer!

Ik vond In hechtenis niet het beste boek van Nicci French, maar ik vond het zeker geen slecht boek. Het is anders, maar misschien juist daarom wel de moeite waard. Geef jij dit boek een kans?

Liefs!

Titel: In hechtenis | Auteur: Nicci French | Uitgeverij: Ambo|Anthos440 pagina’s |

6 reacties

  1. Hoewel de boeken van Nicci French alom bekend zijn en blijkbaar nog goed zijn ook, heb ik nog nooit een boek van hen gelezen. Misschien komt dat wel omdat hun boekenkaften me niet aanspreken. Heel vreemd, maar op een of andere manier speelt de uitstraling van boeken een grote rol in mijn beslissing om hem wel/niet te lezen.

    Toch zal ik ooit een boek van Nicci French lezen, omdat ik alleen maar positieve verhalen over ze hoor. Welke raad je me aan? Wat is hun beste boek?

    1. Onderhuids was mijn eerste NF en die vond ik ijzersterk. Komt rustig op gang, je krijgt de tijd de personages te leren kennen, waardoor het des te meer impact maakt als hun iets gruwelijks overkomt.
      Nu lees ik The Red Room (in het Engels) en ik vlieg er doorheen. De latere werken van NF heb ik nog niet gelezen.

  2. Ik ken de boeken van Nicci French eerlijk gezegd niet. Maar deze lijkt me wel boeiend. Moet een boek altijd spannend zijn? Wat ik nu lees (Augustus van J.D. Barker) vind ik ook niet echt heel spannend, maar het intrigeert me wel. Zolang ik nieuwsgierig ben en wil blijven doorlezen, is het voor mij een goed boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.