In Hechtenis – Nicci French

Van Nicci French ben ik fan geworden toen ik met de Frieda Klein-serie bezig was. Ik ben dol op dit genre. Ondertussen heb ik meer boeken van dit duo gelezen en ik nu heb ik net In hechtenis uitgelezen; het nieuwste boek van dit tweetal.

Tabitha is de hoofdpersoon in dit boek en het hele verhaal volgen we haar. Ze zit in de gevangenis en weet eigenlijk helemaal niet meer wat er gebeurd is. Het enige dat ze weet is dat haar buurman, Stuart Rees, dood gevonden is in haar schuur.

Ook al weet ze zelf niet meer wat er gebeurd is, ze gelooft niet dat zij hem heeft vermoord. En terwijl haar advocaat het advies geeft om schuld te bekennen, omdat al het bewijs naar haar wijst, bedenkt ze dat ze dat niet gaat doen en haar eigen zaak gaat vertegenwoordigen.

Iedereen verklaart haar voor gek, want ze heeft helemaal geen kennis over het rechtssysteem. Zelf heeft ze ook geen idee, maar ze vertikt het om naar een advocaat te luisteren die niet in haar gelooft. Dus begint ze aan haar voorbereidingen vanuit de gevangenis en hoewel ze geen idee heeft hoe ze dit moet aanpakken is ze er wel steeds meer van overtuigd dat zij niet de dader is.

Na de voorbereidingen begint het proces en alles lijkt tegen Tabitha te zijn, maar dan ontdekt ze iets. Is het genoeg om vrij te komen?

Als ik recensies lees, zijn die niet allemaal positief. Het boek zou niet spannend zijn en heel langdradig. Ik kan niet zeggen dat ik het daarmee oneens ben, maar toch heb ik het boek wel anders ervaren. Tot op het laatste moment wist ik niet of Tabitha schuldig of onschuldig was en wie dan eventueel de dader zou kunnen zijn. Ik had geen idee. Het was misschien niet spannend, maar wel interessant.

Ook vind ik Tabitha een heel bijzonder mens. Raar en anders, maar toch ook weer niet. Wat zou jij doen als je zeker weet dat je onschuldig bent? Het is niet niks. De andere personen werden wat minder breed uitgemeten, maar het boek draait om Tabitha en aan het eind van het boek ken je haar door en door.

Ik vond In hechtenis niet het beste boek van Nicci French, maar ik vond het ook zeker geen slecht boek. Als je van dit genre houdt dan is het boek de moeite waard is om te lezen. Ik geef het boek 3,5 sterren.

Ben jij fan van Nicci French? Zo ja, welk boek raad je aan?

Liefs!

Titel: In hechtenis | Auteur: Nicci French | Uitgeverij: Ambo|Anthos | 437 pagina’s |

4 reacties

  1. Hoewel de boeken van Nicci French alom bekend zijn en blijkbaar nog goed zijn ook, heb ik nog nooit een boek van hen gelezen. Misschien komt dat wel omdat hun boekenkaften me niet aanspreken. Heel vreemd, maar op een of andere manier speelt de uitstraling van boeken een grote rol in mijn beslissing om hem wel/niet te lezen.

    Toch zal ik ooit een boek van Nicci French lezen, omdat ik alleen maar positieve verhalen over ze hoor. Welke raad je me aan? Wat is hun beste boek?

    1. Onderhuids was mijn eerste NF en die vond ik ijzersterk. Komt rustig op gang, je krijgt de tijd de personages te leren kennen, waardoor het des te meer impact maakt als hun iets gruwelijks overkomt.
      Nu lees ik The Red Room (in het Engels) en ik vlieg er doorheen. De latere werken van NF heb ik nog niet gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Gewoon Iloon - Profielfoto

Leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com.  Mijn naam is Ilona en ik blog ondertussen alweer drie jaar. Ik ben begonnen met een blog over boeken, maar tegenwoordig schrijf ik over alles wat ik graag met je wil delen (en dat is stiekem best veel). Veel lees- en kijkplezier!

Liefs!

Samenwerken?

Ben jij op zoek naar een leuke samenwerking? Stuur een mailtje naar samenwerken@gewooniloon.com en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Advertentie
Wonen 2023Wonen 2023
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.