Boeken om naar uit te kijken – voorjaar 2022

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat er weer een hoop nieuwe boeken uit zullen komen. Ik heb de catalogussen van mijn favoriete uitgeverijen bekeken en dit zijn de boeken om naar uit te kijken:

Je bent niet alleen - Isa Hoes & Merlijn Kamerling

Flaptekst

In hun eerste gezamenlijke boek Je bent niet alleen beschrijven moeder Isa Hoes en zoon Merlijn Kamerling hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt. In het geval van Isa en Merlijn was die persoon een echtgenoot en vader, Antonie Kamerling, maar dit boek is herkenbaar voor iedereen die een broer, zus, kind, ouder of partner verloren heeft. Isa en Merlijn reiken handvatten aan om met zulk intens verdriet om te gaan. Ze beschrijven hoe zij hun grote verlies hebben moeten verwerken. Ze gaan in op de verschillende fases van rouw, hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, hoe je grenzen aan kunt geven, hoe je je voorbereidt op de klappen die nog gaan komen, hoe je het verstikkende verdriet niet de overhand laat krijgen, maar ook hoe je leert er niet voor weg te lopen.

Je bent niet alleen is net uitgekomen en ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik heb Toen ik je zag van Isa Hoes ook gelezen en dat vond ik een erg mooi boek. Dit boek staat op mijn TBR-lijstje. 

Welkom thuis in Love Heart Lane - Christie Barlow

Flaptekst

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…

Afgelopen jaar merkte ik dat ik sneller een feelgoodboek pakte als het zonnetje scheen. De nieuwe serie Love Heart Lane van Christie Barlow komt dus als geroepen, want het zonnetje laat zich veel zien. Ik vind het leuk om nieuwe auteurs te leren kennen, dus ik ga Christie zeker een kans geven. Jij ook? 

Welkom thuis in Love Heart Lane verschijnt eind maart in de boekhandel.

De zomer van je leven - Jill Mansell

Flaptekst

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit.

Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! – en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Ik heb een soort haat-liefdeverhouding met Jill Mansell. Soms vind ik haar boeken fantastisch en soms kom ik er niet doorheen. Omdat ze ook echt goede boeken schrijft, probeer ik het elke keer weer. Haar vorige boek vond ik wat minder, dus dit moet een pareltje zijn. 

De zomer van je leven verschijnt op 12 april.

De gunst - Nicci French

Flaptekst

Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend — alsjeblieft? — willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden — en het er levend van af te brengen.

De boeken van Nicci French zijn altijd een succes, dus ik kan niet wachten om te starten in De gunst. Vanaf 5 april is dit boek verkrijgbaar.

Het perfecte plaatje - Lauren Weisberger

Flaptekst

Peyton is zo’n vrouw die alles heeft: een vaste baan als presentator bij een populaire nieuwszender, glanzende blonde lokken, een volmaakt gebotoxte huid, een liefhebbende man en een slimme dochter die kans maakt om naar de prestigieuze Princeton University te gaan.

Skye, Peytons zus, is een thuisblijfmoeder in een chique voorstad van New York. Ze bezit diploma’s van alle juiste scholen en heeft het helikopterouderschap zo’n beetje uitgevonden. Maar heimelijk zoekt ze iets anders, iets wat écht is.

Max, Peytons slimme en eigenzinnige dochter van zeventien, is klaar om haar dure privéschool gedag te zeggen en haar dromen in de filmbusiness na te jagen. Ze wacht al jaren op deze kans om op eigen benen te staan.

Eén klein leugentje. Meer is er niet nodig om de illusie van perfectie te verbrijzelen en wrok te wekken. Ineens lijkt het gras niet meer zo groen en worden de drie vrouwen geconfronteerd met de vraag of ze in staat zijn te leven met de waarheid.

Wat leuk! Eindelijk komt er weer een boek uit van Lauren Weisberger en ik word erg blij van de flaptekst. Volgende week mogen we dit boek al verwelkomen in de boekenwinkel. Ik reserveer ‘m alvast =).

Zoals altijd komen er weer veel te veel boeken uit en is de keuze enorm. Deze vijf boeken staan het hoogst op mijn lijstje, maar ik zal vast nog veel meer boeken lezen.

Naar welk boek kijk jij uit de komende maanden?

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.