Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Na Enkeltje Ierland gelezen te hebben, kon ik niet wachten om een volgend boek van Charlotte de Monchy te lezen. Ik werd gewezen op het boek Tegen beter weten in en ben vrijwel meteen begonnen. Van deze auteur had ik ook Eens gegeven gelezen en die vond ik iets minder goed, dus het kon twee kanten opgaan. Verrast Charlotte de Monchy mij nog een keer?

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy - Boekerij

‘Het was een simpel houten gebouw met een enorme veranda en een grote natuurstenen schoorsteen waar rook uit kwam. Veel gezelliger dan ze verwacht had. Onder het bord JIM’S INN liep ze de veranda op.’ 

Flaptekst

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

 

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. 

Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Mijn mening

Zoals bij alle boeken van Charlotte de Monchy, ziet ook dit boek er weer heerlijk zomers uit. Ze stralen altijd een vakantiegevoel uit en dat is nooit een straf. De titel Tegen beter weten in verklapt eigenlijk nog niets over het boek, maar maakt je wel nieuwsgierig naar deze feelgoodroman.

Na Enkeltje Ierland waren mijn verwachtingen hoog, maar toen ik begon met lezen was ik bang dat dit boek een beetje tegen zou gaan vallen. Ik kwam niet echt lekker in het verhaal en wist niet zo goed wat ik ervan moest denken. Zoals altijd lees ik dan stug door en dat was maar goed ook.

BoekenBoeken

Het boek wordt leuk als Lois naar Canada vertrekt en ze de mensen daar leert kennen. Jij als lezer leert dan ook de personages kennen en dat blijken allemaal erg leuke personen te zijn. Hier heeft de auteur goed over nagedacht. Vooral Lois en Jill worden goed uitgewerkt en worden als twee erg leuke meiden neergezet. Als lezer voel je de vriendschap tussen de twee groeien en hoor je er zelf ook een beetje bij.

Net als bij het vorige boek van Charlotte de Monchy heb ik ook bij dit boek af en toe heel hard zitten lachen. De humor die de schrijfster gebruikt past heel erg bij mij als lezer en dat maakt het extra leuk. Bij een goede feelgoodroman hoort humor, maar ook een beetje drama en ook dat kwam aan bod. Niet teveel, maar precies genoeg.  

Al met al heb ik weer erg genoten van Tegen beter weten in. Ik moest er een beetje inkomen, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt. Een echte aanrader als je van dit genre houdt. Ondertussen ga ik eens bedenken welk boek ik nu van deze auteur ga lezen.

Liefs!

Titel: Tegen beter weten in | Auteur: Charlotte de Monchy | Uitgeverij: Boekerij | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.