Hope Again – Mona Kasten

Niets is leuker dan een boek op de deurmat vinden van een serie waar je dol op bent. Van Boekerij ontving ik deel vier van de Again-serie van Mona Kasten: Hope Again. 

Ik wist niet hoe snel ik De verliefde graaf uit moest lezen, zodat ik aan Hope Again kon beginnen. Blijft Mona Kasten verrassen of wordt het tijd om te stoppen met de Again-serie?

Hope Again - Mona Kasten - Boekerij

‘Nolan fascineerde me. Hij was een raadsel. Een raadsel dat ik per se wilde oplossen.’

Korte inhoud

Everly is een studente aan de universiteit van Woodshill en leeft eigenlijk alleen maar op van haar lessen bij het schrijfatelier. Ten eerste vindt ze de lessen leuk, maar ten tweede, en nog belangrijker, kan ze het erg goed vinden met haar knappe docent Nolan.

Voor het schrijfatelier moet Everly vaak tekstfragmenten schrijven en voor haar is dat de enige plek waar ze haar verhaal kan doen en haar verdriet kwijt kan zonder dat iemand weet dat ze over haar eigen angsten en gedachten schrijft.

 

Nolan en Everly mailen en skypen met elkaar over het huiswerk, maar Everly merkt al snel dat ze op die manier makkelijker praat over zichzelf en dat ze het ook heel fijn vindt om met Nolan te praten. 

Hun band wordt steeds sterker, maar ook ingewikkelder. Hij is haar docent en zij is zijn student. Alsof dat al niet genoeg is, blijkt hij ook zo zijn geheimen te hebben…

Mijn mening

De omslag van Hope Again ligt geheel in lijn met de andere drie delen en hoewel dat best logisch is, vind ik het fijn. Deze keer is er gekozen voor een basiskleur van mintgroen en dat is een kleur die ik nog niet veel in mijn kast heb staan. Als je de vier boeken naast elkaar in de kast zet dan is het een genot om naar te kijken. 

Ook in dit deel begint het boek met een playlist die te vinden is op Spotify. Ik vind dit zo’n leuk detail en bij elk boek heb ik de playlist ook meerdere malen beluisterd. Het geeft het boek toch net wat extra’s en sommige nummers worden ook benoemd in het verhaal. Hier is met zorg aan gewerkt. 

De schrijfstijl van Mona Kasten blijft erg prettig. Ze schrijft vlot, zodat het verhaal niet langdradig wordt, maar ze weet precies wanneer ze even moet vertragen en het verhaal op pauze moet zetten. Het taalgebruik is prima en de dialogen zijn realistisch en goed om te volgen. Net zoals bij de andere delen ben ik enthousiast over deze auteur. 

Voel je al een maar aankomen?

Aan het begin van het verhaal moest ik er even in komen, omdat ik Everly een beetje zeurderig over vond komen. Ik ben er ondertussen achter dat ik weinig heb met zeurderige hoofdpersonen en dat ik dan een boek al snel beu ben. Mijn verwachtingen waren erg hoog, dus ik werd al een beetje zenuwachtig. Stel je voor dat dit deel helemaal niets zou zijn? 

Ik denk dat Mona Kasten er zelf ook even in moest komen, want toen ik meer ging lezen over de thuissituatie van Everly begreep ik haar ook veel beter en kon ik in het verhaal komen. Vanaf dat moment las het boek weer heerlijk weg en kon ik niet stoppen met lezen. 

Eerlijk? Ik vond dit misschien wel het minst goede deel van de vier. Niet dat het een slecht boek was, absoluut niet, maar bij de andere delen liepen de tranen over mijn wangen en dat had ik bij Hope Again niet. Al met al was het een goed boek en heb ik er wel echt van genoten. Ik blijf een fan van Mona Kasten en ik kan niet wachten op het laatste deel: Dream Again

Benieuwd naar mijn recensies van de andere delen? Hier vind je de recensies van Begin Again, Trust Again en Feel Again.

Ben jij ook zo’n fan van deze serie? Of moet je er nog aan beginnen?

Liefs! 

Titel: Hope Again | Auteur: Mona Kasten | Uitgeverij: Boekerij | 400 pagina’s |
Dit exemplaar heb ik gekregen van Boekerij. Ontzettend bedankt!

4 reacties

  1. Een prettige recensie! Ik twijfel zelf heel erg om de boeken te lezen, maar is altijd lastig om een keuze te maken om het wel of niet te doen. Toch goed dat je het boek of vooral de serie wel leuk genoeg vind om het volgende deel toch wel ook te gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.