Boekentips #6: Thrillers

Thrillers; ik ben er dol op. In de vorige thriller-editie deelde ik vooral de thrillers die ik nu nog lees en vandaag kies ik voor een paar titels die ik jaren geleden al gelezen heb. Nu de zomervakantie er aankomt, krijgen we meer tijd om te lezen en dan zijn boekentips altijd handig. Laten we starten met het tweede deel van de boekentips in het genre thrillers.

1. Vrij spel ~ Linda Jansma

Vrij spel was het eerste boek dat ik las van Linda Jansma. Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal en ik kon niet stoppen met lezen. Het was spannend en vooral erg heftig. Zo’n boek waarbij je eigenlijk je ogen dicht wilt doen, omdat het te eng wordt. Linda Jansma windt er geen doekjes om en dat waardeer ik enorm in een schrijver.

‘Op een mistige ochtend in oktober schiet de vader van Emma, politieagent Nick Overmars, een zeventienjarige jongen dood. Volgens hem was de jongen gewapend, maar het wapen wordt niet gevonden. Bovendien blijkt dat Nick nog een andere, heel persoonlijke, reden had om te schieten. Al snel merkt Emma wat voor impact de schietpartij heeft als vrienden van de jongen op wraak zinnen en haar leven tot een hel maken.’

Als je van thrillers houdt dan mag dit boek zeker niet op je lijstje ontbreken. Je krijgt er absoluut geen spijt van.

2. De kraamhulp - Esther Verhoef

De boeken van Saskia Noort, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Esther Verhoef vind ik altijd erg op elkaar lijken. Ik lees ze allemaal graag, maar toch springt  Esther Verhoef er voor mij vaak uit. Naar mijn idee is De Kraamhulp haar beste boek, omdat dit het eerste boek was waarin ze een stapje verder ging dan normaal. De verhaallijnen waren net wat ingewikkelder en interessanter.

‘Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam. Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin… ‘

Ook deze thriller was amper opzij te leggen tijdens het lezen. Vooral omdat je erg benieuwd ben naar hoe het verhaal nou werkelijk in elkaar steekt. Misschien moet je dit boek niet lezen als je binnenkort bevalt, maar anders is het zeker een goed boek om in de zomer te lezen. 

3. Blauwe maandag - Nicci French

De laatste boekentip van deze keer is Blauwe maandag van Nicci French. Ik heb veel boeken van dit duo gelezen, maar de Frieda Klein-serie is tot op heden favoriet. Blauwe maandag is het eerste deel, maar ik vind alle delen heel goed en de moeite waard.

‘Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. ’s Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.
Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Frieda’s kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?’

Deze serie vind ik vooral heel erg goed vanwege de hoofdpersoon Frieda Klein. Zij wordt zo goed neergezet en als lezer voel je al snel dat je een soort band hebt met deze vreemde vrouw. Daarnaast zitten de verhalen goed in elkaar en wil je graag blijven lezen. Een echte topper dus.

Wat een fijne tips he? Ik krijg bijna zin om alle boeken zelf weer te gaan lezen. Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze boekentips in het genre thrillers. Mocht je een boek gaan lezen, wil je dan laten weten wat je ervan vond? Als je nog tips voor mij hebt dan hoor ik het ook heel graag.

Maak er een mooie dag van vandaag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.