Cinder & Ella – Kelly Oram

Wat doe je als je twee uur lang stil moet zijn? Precies, je gaat lezen. Op dat moment had ik mijn eigen leesboek niet bij de hand, maar ik zag het boek Cinder & Ella wel liggen. Ik heb het boek opgepakt en ben gaan lezen…

Favorieten juni - Cinder & Ella - Kelly Oram - De Fontein

‘Er volgde een kort moment van pijn, zo intens dat het me letterlijk de adem benam, en daarna niets meer.’

Korte inhoud

Ella heeft haar leven prima op de rit als ze, samen met haar moeder, een auto-ongeluk krijgt. Haar moeder overlijdt en Ella moet maanden revalideren. 

Haar vader, met wie ze al jaren geen contact heeft, neemt haar in huis waar hij woont met zijn gezin. Ella voelt zich niet welkom en voelt zich een indringer in het leven van haar vader, stiefmoeder en vreselijke stiefzussen. 

 

Het enige lichtpuntje in het leven van Ella is Cinder; haar beste vriend. Ze kent hem alleen via haar blog en heeft hem nog nooit ontmoet, maar stiekem is ze stapelverliefd op hem. 

Wat Ella alleen niet weet is dat Cinder Brian Oliver is; de bekendste en knapste acteur van Hollywood.

Mijn mening

Cinder & Ella kende ik van Bookstagram waar hij een tijd geleden heel veel voorbij kwam. Het is een Young Adult boek, dus ik had toen niet echt de behoefte om dit boek te lezen. Niets voor mij, dacht ik. Afgelopen week moest ik twee uur in stilte doorbrengen en viel mijn oog op dit boek. Omdat ik niets anders te doen had, begon ik met lezen. 

Laat ik beginnen met de buitenkant. De omslag is simpel, maar aantrekkelijk. Als ik dit boek in een winkel zou zien liggen dan zou ik het oppakken. Daarnaast vind ik de titel erg leuk: Cinder & Ella. Het verwijst natuurlijk naar Assepoester. De titel is origineel en past goed bij het verhaal.

Het verhaal is een hedendaagse vertelling van het sprookje Assepoester, maar daar ben je tijdens het lezen eigenlijk niet mee bezig. Het verhaal leest als een speer en is goed opgebouwd. In de proloog lees je over het auto-ongeluk van Ella en het verhaal start als ze het revalidatiecentrum mag verlaten. Boven elk hoofdstuk staat de naam van de persoon die het vertelt: Ella of Brian. Vaak is het Ella, maar Brian komt ook af en toe voorbij. Alles wordt in de ik-persoon verteld.

BoekenBoeken

Ella is de hoofdpersonage en wordt het beste uitgewerkt in dit verhaal. Als lezer weet je veel over haar, zowel over haar geschiedenis als over wat ze dagelijks meemaakt. Cinder (oftewel Brian) leer je ook redelijk goed kennen, maar minder goed dan Ella.

De schrijfstijl van Kelly Oram vind ik prettig. Het tempo ligt hoog in het boek, de lengtes van de hoofdstukken zijn prima en er worden geen moeilijke of lastige woorden gebruikt. Ik denk dat het verhaal goed aansluit bij jongvolwassenen, maar ook zeker bij volwassenen. Het verhaal blijft constant spannend, interessant en leuk en ik vond het moeilijk om het boek naast me neer te leggen. 

Na Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, kwaad bloed is Cinder & Ella het derde Young Adult boek in een korte tijd waar ik heel erg van heb genoten. Ik zou het aanraden bij mijn leerlingen in klas 4, maar ook aan andere mensen die graag romans lezen met een lach en een traan. Ik heb absoluut geen spijt dat ik dit boek ‘per ongeluk’ ben gaan lezen en ik kan niet wachten op het tweede deel.

Liefs!

Titel: Cinder & Ella | Auteur: Kelly Oram | Uitgeverij: De Fontein | 368 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.