BooksandBabbels

Tijd voor een nieuw item op Gewoon Iloon, namelijk: BooksandBabbels. Even een momentje om te kletsen met een bakje thee, een koekje en eventueel een dekentje erbij. Laten we het zo gezellig mogelijk maken. Babbel je mee?

Ozzy en Nibbit

Januari is een beetje een rare maand, vind je niet? In december sluiten we het jaar af met Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw en dan komt opeens januari om de hoek kijken en is het klaar met alle gezelligheid. Ergens fijn om weer wat structuur terug te krijgen, maar we gaan ook wel van het ene uiterste naar het andere uiterste. Van vakantie naar werk, van kerstboom naar een kaal huis en van veel bijzonder eten naar aardappelen met groenten. Anders weer, daarentegen is het goed om weer met beide beentjes op aarde te komen. 

Sinds 1 januari staat mijn nieuwe website online en tot op heden bevalt het erg goed. Veel rustiger, duidelijker en meer van mij en dat bevalt prima. Over de bezoekersaantallen mag ik niet klagen en ik word ook steeds handiger in allerlei ‘lastige’ dingen, zoals SEO en Google Analytics. Ik vind het interessant om hiermee bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. Het kost veel tijd, maar die tijd besteed ik er graag aan.

Eens gegeven - Charlotte de Monchy

Het lezen deze maand gaat bijzonder goed. Ik ben nu met mijn vijfde boek bezig en die heb ik ook al bijna uit. Fijn, want dat was de laatste maanden wel anders. Ik kreeg in augustus mijn eerste boek opgestuurd van een uitgever en dat was echt één van mijn doelen in 2020. In de daaropvolgende maanden kreeg ik opeens heel veel boeken opgestuurd en zei ik overal ja tegen, maar ik kwam er al snel achter dat er dan ook veel gelezen moest worden in een korte tijd en dat lezen dan een verplichting wordt. Ik heb nu met mezelf afgesproken dat ik alleen ja zeg op boeken die ik echt heel graag wil lezen, zodat ik er ook alle aandacht aan kan geven zoals het boek verdient. Herken je dit misschien? Lezen is nu weer echt een feestje gelukkig.

Schrijversacademie

Zoals je misschien wel weet, ben ik sinds 24 november begonnen met een opleiding bij de Schrijversacademie. Ik heb daar nog niet veel over verteld, maar ondertussen ben ik beland bij module 2. Je start met vier basismodules en daarna kies je een specialisatie. Basismodule 1 ging over het ontwikkelen van je eigen stijl en nu zijn we bezig met het vormgeven van een verhaal. Elke module start en eindigt met een les en tussendoor maak je opdrachten en krijg je feedback van je docent en/of van je medestudenten. Tot nu toe vind ik het enorm leerzaam, maar ook best pittig. De theorie is interessant en de schrijfopdrachten uitdagend. Ik ben erg blij dat ik de beslissing gemaakt heb om deze opleiding te gaan doen. 

Verder is het druk. Ik werk drie dagen op school en twee dagen thuis en zit veel met mijn gezicht voor de camera. Je leert wel lekker naar jezelf kijken zo =). Werk jij ook veel thuis of juist lekker buiten de deur? Ik werk het liefst gewoon op school, maar soms een joggingbroek aan overdag vind ik ook geen straf. 

Ondanks dat ik dol ben op de winter (lees: zonnige en koude dagen met schaatsen op het ijs), kijk ik uit naar de lente. Meer zon, warmere dagen en ’s avonds langer licht. Ik kijk er weer naar uit om ’s avonds lekker te kunnen rolschaatsen of wandelingen met de hond te maken langs het strand of in de bossen. Ik geloof dat ik nog even geduld moet hebben.

Kijk jij al uit naar de lente of vind je het nog wel even prima zo? Hoe gaat het met jouw leesmaand? Ook lekker bezig of lukt het even niet deze maand (wat ook gewoon prima is natuurlijk)? Dit was de eerste BooksandBabbels en ik hoop dat je het leuk vond. 

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.