Eerste indruk: Braun Silk-expert Pro 5 ontharingsapparaat

Al een tijdje zat ik na te denken over een IPL ontharingsapparaat, omdat ik scheren echt een gedoe vind én omdat ik me ontzettend onzeker kan voelen in de zomer als ik in mijn bikini over het strand loop. Met Kerstmis kreeg ik de Braun Silk-expert pro 5 en na drie keer gebruiken, deel ik mijn eerste, eerlijke, indruk graag met je. 

Braun Silk-expert pro 5 - eerste indruk

Wat is het?

De Braun Silk-expert Pro 5 is een IPL ontharingsapparaat. IPL staat voor Intense Pulsed Light: lichtpulsen die ongewenste haartjes verwijderen tot zes maanden lang. Het resultaat: een langdurige zachte en gladde huid.

Dit apparaat ‘leest’ je huidtint en past het vermogen aan voor snelle resultaten. Daarnaast zijn er drie standen, zodat ook de gevoelige huid behandeld kan worden. Er zijn verschillende versies uitgebracht en ik heb de versie met twee opzetstukken: een groot opzetstuk en een kleinere versie. Zo kan je overal bij en precies werken.

Belangrijk om te weten is dat dit apparaat niet voor iedere huidtint en haarkleur geschikt is.

Braun Silk-expert pro 5.
Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Hoe werkt de Braun Silk-expert Pro 5?

Als je serieus aan de slag wil met IPL dan moet je daar wel tijd voor maken, want je bent niet opeens haarvrij. Het behandelplan duurt namelijk tussen de vier en de twaalf weken en daar moet je wel zin in hebben. 

Elke week zal je eerst de te behandelen delen moeten scheren om vervolgens aan de slag te gaan met het IPL-apparaat en dit doe je dus vier tot twaalf weken lang. Daarna moet het één keer in de maand/ twee maanden bijgehouden worden. Het vergt dus tijd. Maar… werkt het ook?

Mijn eerste indruk

Ik heb de Braun Silk-expert pro 5 nu drie keer gebruikt en ik ben onder de indruk. 

Het was de eerste keer wel een beetje zoeken en uittesten, maar eigenlijk werkt het vrij simpel en snel. Ik scheer mijn benen, oksels en bikinilijn onder de douche en daarna ga ik aan de slag met mijn IPL apparaat. Het gaat ongeveer net zo snel als scheren, dus je bent eigenlijk zo klaar. 

De eerste week zag ik eigenlijk geen verschil, maar ik had mijn oksels en bikinilijn met de lichtste stand gedaan. De tweede keer heb ik de middelste stand gebruikt en na een week had ik al beduidend minder haargroei op de plekken waar ik geflitst had. Nu is het een paar dagen na de derde keer en weer zie ik verschil. Zou dit dan echt gaan werken? Ik hoop het van harte. 

Braun Silk-expert pro 5. foto

De Braun Silk-expert Pro 5 kost rond de 300 euro, dus dat geef je niet zomaar uit en dat begrijp ik heel goed. Ik weet ook nog niet hoe het apparaat werkt op de lange termijn, maar mijn eerste indruk is goed. Ik zal je natuurlijk op de hoogte houden en na drie maanden nog eens mijn mening delen. Mocht je eerder nieuwsgierig zijn, stuur me dan even een berichtje. 

Liefs!

4 reacties

  1. Ik heb een goedkopere versie die ik al anderhalf jaar gebruik. De mijne heeft vijf standen, maar voor oksels en bikinilijn is stand 3 al te vergelijken met speldenprikken. Ik heb sinds ik het toestel gebruik heel veel last van ingegroeide haartjes en rode bultjes. Enkel op mijn benen vermindert de haargroei. Bij lichtere haartjes werkt het sowieso niet en ook niet bij te korte stoppels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.