De tweede kans: een beetje vreemd, maar wel leuk

Omdat ik niet meteen het tweede deel van de Twisted-serie wilde gaan lezen, ging ik op zoek naar een ander boek. Op mijn e-reader stond het boek De tweede kans van Vi Keeland en Penelope Ward nog op ongelezen. Zonder de flaptekst te lezen, ben ik er aan begonnen…

De tweede kans - Penelope Ward Vi Keeland

‘ “Oom Hollsy, wees niet boos op Elodie omdat ze een deuk in je auto heeft gereden. Dat was niet haar bedoeling.”

“Wijze dame. Je zou eens naar haar moeten luisteren, Hollsy.” Ik knipoogde en slenterde naar buiten.’

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Flaptekst

Elodie is op weg naar een sollicitatiegesprek als ze met haar aftandse oude auto een botsing krijgt met een glimmende Mercedes. De man die uit de auto stapt is heel erg knap, en Elodie staat even met haar mond vol tanden. Tot de arrogante man háár de schuld geeft van de aanrijding, terwijl het duidelijk zíjn schuld was! Elodie zet hem goed op zijn nummer, en gaat er dan snel vandoor om nog op tijd bij haar sollicitatie te komen.

Eenmaal op het kantoor aangekomen, moet ze nog even wachten tot degene met wie ze het gesprek heeft, ene Hollis LaCroix, arriveert. Als die de kamer binnenkomt, schrikt Elodie zich rot – Hollis is de knappe man van de aanrijding! Dat wordt een ongemakkelijk sollicitatiegesprek…’

Mijn mening

Vi Keeland en Penelope Ward schrijven al een tijdje samen feelgoodboeken, maar De tweede kans is het eerste boek dat ik lees van deze twee auteurs.

Het omslag van het boek verraadt al dat het een feelgoodboek is: luchtig, veel kleur en ook genoeg humor. De titel slaat op meerdere gebeurtenissen in het boek en vind ik prima gekozen. Er is in ieder geval over nagedacht. 

Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken en elk hoofdstuk heeft zijn eigen perspectief. We lezen delen van het verhaal vanuit de ogen van Elodie, van Hollis en er zijn hoofdstukken waarbij we flashbacks lezen van Hollis’ jeugd. Het verhaal krijgt hierdoor iets meer diepgang, dus ik begrijp waarom de schrijvers hiervoor hebben gekozen. 

Ik vind het boek best wel origineel en heb ook regelmatig hardop kunnen lachen. Heel knap dat twee auteurs zo goed kunnen samenwerken, want het lijkt mij erg moeilijk. Het verhaal leest makkelijk weg, is luchtig en het tempo is redelijk hoog. De personages in het boek zijn goed neergezet en uitgewerkt. 

Je voelt het misschien al aankomen, want niet alles vond ik goed aan dit boek. Op sommige momenten is het boek namelijk erg plat en dat is vooral bij de seksueel getinte scènes zo. Ik weet niet of dit door de vertaling komt of dat het ook echt zo bedoeld is. Wel jammer.

De tweede kans van Vi Keeland en Penelope Ward is een leuk feelgoodboek om te lezen. Geen hoogstaande literatuur, helemaal niet, maar wel een boek om even lekker in te verdwijnen. Iets voor jou?

Liefs!

Titel: De tweede kans | Auteur: Vi Keeland & Penelope Ward | Uitgeverij: Love Books 368 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.