Onbreekbaar: Buren with benefits – Lisette Jonkman

Na het boek De Boekendief werd het weer even tijd voor iets luchtigers. Ik heb die afwisseling toch echt wel nodig, dus ik pakte Onbreekbaar – Buren with Benefits van Lisette Jonkman erbij. Geen verkeerde keus bleek later.

Buren with Benefits - Lisette Jonkman

” ‘Als je toch bezig bent, kun je die van mij dan ook even uitgraven?’ klinkt een hese stem achter me.

Korte inhoud

Abby (Abigail), is 22 jaar, werkt in een kroeg om rond te kunnen komen, studeert niet meer, maar woont wel in een veel te klein kamertje in een studentenhuis. 

Ferdi (Ferdinand), is 18 jaar, studeert psychologie, heeft een ruime kamer in het studentenhuis naast dat van Abby en hoeft niet te werken. 

 

 

Hij valt niet op brunettes en zij valt niet op studenten. Hij heeft elke dag een ander meisje in zijn bed liggen en zij is wel klaar met mannen.

Totdat ze elkaar een paar keer tegenkomen en elkaar toch leuker vinden dan gedacht. Springt de vonk over of blijven ze om elkaar heen draaien?

Mijn mening

Misschien is het verhaal niet origineel of brengt het niet iets nieuws in de wereld, maar dit is een heerlijk feelgoodboek en perfect om buiten in de zon te lezen. Ik heb er van genoten en ben ondertussen ook gestart in deel twee.

Het bevat alle ingrediënten voor een goed feelgoodboek: humor, liefde, spanning, tempo en twee hele leuke hoofdpersonen. Abby lijkt aan de buitenkant een stoere meid, maar is ontzettend onzeker en angstig. Ferdi is een typische student en heeft de meisjes voor het oprapen, maar hoeft dat eigenlijk allemaal niet zo nodig. Ze passen eigenlijk perfect bij elkaar, maar het wil maar niet lukken. 

Lisette Jonkman heeft Abby en Ferdi goed neergezet in dit boek. Als lezer leer je de twee steeds beter kennen en krijg je voor allebei een zwak. 

Wat mij erg aanspreekt in het boek is de wisselende perspectieven. Het ene hoofdstuk zien we door de ogen van Abby en het andere hoofdstuk door de ogen van Ferdi. Het zijn korte hoofdstukjes en daardoor heeft het verhaal er een goed tempo inzitten. Persoonlijk vind ik dat wel fijn.  

Ik stop met typen, want ik vind dat je dit boek moet gaan lezen =). Als je dol bent op fijne feelgoodboeken dan hoort Buren with Benefits echt in je boekenkast te staan (of net als bij mij op de e-reader). Toevallig komt morgen (6 augustus 2020) deel drie uit. Ik kan niet wachten.

Titel: Onbreekbaar – Buren with benefits | Auteur: Lisette Jonkman | Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff   | 264 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.