56 dagen – Blijft Catherine Ryan Howard mij verrassen?

Thrillers doen het deze zomer goed bij mij. Auteur Catherine Ryan Howard ken ik van haar fantastische thriller Je liet mij leven. Omdat haar eerste thriller zo goed was, wilde ik 56 dagen ook graag lezen. Helaas vond ik dit verhaal iets ingewikkelder…

56 dagen - Catherine Ryan Howard

‘Ze lopen samen terug tot aan zijn kantoor en zwaaien elkaar dan gedag. Ze haalt pas heel diep adem zodra ze hem haar rug heeft toegekeerd.

En zo begint het.’

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Flaptekst

Als Ciara hem voor het eerst ziet – zomaar in de supermarkt – is ze direct onder de indruk. Oliver lijkt onbereikbaar, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Zou het echte liefde zijn? En hoe komt zij er weer bovenop als dat niet zo is? Dan bereikt COVID-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van hun prille relatie te betekenen. Tot Oliver voorstelt dat Ciara bij hem intrekt tot de lockdown voorbij is…

Als Oliver haar voor de vijfde keer ziet – alweer in de supermarkt – is hij direct op zijn hoede. Ciara lijkt onschuldig, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Is ze wie ze beweert te zijn? En hoe komt hij van haar af als dat niet zo is? Dan bereikt COVID-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van zijn plan te betekenen. Tot Ciara ermee instemt bij hem in te trekken tot de lockdown voorbij is…

Mijn mening

Mijn verwachtingen van 56 dagen van Catherine Ryan Howard waren torenhoog, omdat Je liet mij leven een enorm sterke thriller was. Het omslag is rood en je ziet een illustratie van een klok en scherven van glas. Vooral de teksten die erbij staan maken erg nieuwsgierig.

De titel slaat op het aantal dagen die Oliver en Ciara samen zijn geweest. Ook hier werd ik door getrokken, dus er is goed over de titel en de kaft van het boek nagedacht.

Natuurlijk heb ik het boek uitgelezen, maar ik heb er oprecht bijna twee weken over gedaan en dat is behoorlijk lang voor mijn doen. De vakantie was voorbij en ik moest weer gaan werken, dus ik had minder tijd om te lezen, maar ik kon mijn aandacht er ook niet goed bij houden.

Eigenlijk vond ik het verhaal goed bedacht en helemaal niet saai, maar het pakte me op de een of andere manier niet. Misschien omdat ik te weinig connectie voelde met de twee hoofdpersonages. Ciara en Oliver waren wat afstandelijk en als lezer leerde je ze ook niet echt kennen. 

Catherine Ryan Howard is heel goed in het bedenken van een goed plot. Je denkt als lezer dat je weet wat er gaat gebeuren, maar ze blijft je heel de tijd verrassen. Ik vind dat zo knap. Haar schrijfstijl is ook prima. Het tempo zit er goed in, het boek is makkelijk te lezen en het perspectief is altijd duidelijk.

Ondanks het sterke verhaal, ben ik niet ontzettend enthousiast over 56 dagen van Catherine Ryan Howard.  Ik kan ook niet heel goed benoemen hoe dat precies komt. Het is absoluut geen slechte thriller, maar ik kon er niet echt in komen. Jij wel?

Liefs!

Titel: 56 dagen | Auteur: Catherine Ryan Howard | Uitgeverij: Boekerij| 400 pagina’s |

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.