Je liet mij leven – Catherine Ryan Howard

Van uitgeverij Boekerij kreeg ik het boek Je liet mij leven opgestuurd. De auteur Catherine Ryan Howard kende ik nog niet, maar de titel zorgde er wel voor dat ik erg nieuwsgierig naar dit boek werd. Ik had een paar bladzijden nodig om in het verhaal te komen, maar al gauw kon ik niet meer stoppen met lezen…

Je liet mij leven - Catherine Ryan Howard - Boekerij

‘Ik was het meisje dat de Spoorloze Man overleefde.

En nu ben ik de vrouw die hem vangen zal’

Flaptekst

Op haar twaalfde overleeft Eve Black als enige van haar gezin een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Nu, jaren later, is ze nog steeds geobsedeerd door de man die haar leven verwoestte. Ze is vastbesloten hem eindelijk te ontmaskeren.

Bewaker Jim Doyle krijgt de true crime-bestseller Je liet mij leven in handen, het boek waarin Eve Black vertelt over haar pogingen om de moordenaar van haar familie op te sporen. Met elke pagina die hij omslaat groeit Jims woede, én zijn angst. Want Jim realiseert zich hoe gevaarlijk dicht Eve bij de waarheid zit, en hij weet dat ze niet zal opgeven voor ze hem gevonden heeft.

Tenzij hij haar eerst vindt. 

Mijn mening

Na Perfecte resten en Perfecte prooi had ik niet verwacht dat ik nog een andere thriller op zou pakken, voordat ik de Callanach-serie helemaal uit had gelezen. Toen viel Je liet mij leven op de deurmat en had ik meteen het gevoel dat ik dit boek snel moest gaan lezen.

De omslag van het boek verraadt meteen dat het genre een thriller is. Het lettertype, de bloedspetters en de titel geven eigenlijk al veel weg. Daarnaast vind ik de omslag passen bij bijvoorbeeld de Callanach-serie of de Helen Grace-serie. De titel is erg goed gekozen en in hoofdstuk 1 wordt al duidelijk waarom het boek zo heet. De buitenkant van het boek geeft al veel weg, maar dat betekent niet dat het verhaal voorspelbaar is.

BoekenBoeken

Waar ik vooral heel erg enthousiast over ben, is over het plot. Je leest het verhaal van Jim Doyle en hij gaat het boek Je liet mij leven lezen. Je weet als lezer dat hij de moordenaar is en je gaat mee in zijn hoofd, terwijl hij leest over zijn eigen moorden en over de vrouw die hem aan het zoeken is. Als lezer sta je dicht bij zijn personage en je leert hem steeds beter kennen. Doordat Jim het boek leest, leer je Eve ook steeds beter kennen. De schrijver heeft hier echt een heel origineel en sterk verhaal neergezet. 

Als je de moordenaar al kent, is het dan nog wel spannend? Ja, absoluut. Ik moest in het begin even wennen aan het verhaal en ik begreep niet helemaal waar het naartoe zou gaan, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat kon ik het boek niet wegleggen. Ik wilde weten hoe het verder zou gaan en of Eve Jim te pakken zou krijgen. Het verhaal heeft daarnaast een goed tempo en er wordt goed afgewisseld tussen de fragmenten uit het boek en het verhaal van Jim. Catherine Ryan Howard weet precies hoe je een steengoede thriller moet schrijven. 

Dit boek is zo goed dat ik geen minpunten kan bedenken. Als ik dan toch iets moet noemen dan zou dat de lengte van het boek zijn. Ik wilde eigenlijk nog uren langer lezen.

Je liet mij leven heeft mij enorm verrast. Ik heb enorm genoten van deze thriller en ik ben heel blij dat ik het ben gaan lezen. Wat een aanrader! Bedankt Boekerij voor dit pareltje.

Liefs!

 

Titel: Je liet mij leven | Auteur: Catherine Ryan Howard | Uitgeverij: Boekerij | 336 pagina’s |
Dit exemplaar heb ik gekregen van Boekerij. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.