Dagboek New York Dag 2

27 december 2021 – De eerste volle dag in New York zit er (alweer) op en wat hebben we genoten en veel lol gehad. Vrienden van ons waren gisterenavond laat ook aangekomen, dus daar zijn we vandaag mee op pad geweest. Aan het einde van de dag kwam ook mijn nichtje met haar vriend aan en nu zijn we compleet. Kom, ik neem je mee naar het Dagboek New York Dag 2.

Dag 2.0

Als je een goede uitslaper bent dan heb je misschien minder last van het tijdsverschil, maar ik was vanmorgen om 04:00u klaar wakker. Ik geloof niet dat ik drie uur geslapen heb, maar wat geeft het? We zijn in New York!

Onze vrienden Jon en Marian stonden om 08:00u voor de deur, zodat we konden gaan ontbijten. Terwijl we naar een diner liepen, wilde ik ze eerst graag even Grand Central Terminal laten zien. Ik blijf deze plek fantastisch vinden.

Dag 2.1

We zijn op het gemakje naar Times Square gewandeld en bij Juniors naar binnen gegaan. Tijd voor ons eerste Amerikaans ontbijt. Mike keek al weken uit naar pancakes, dus die kwamen ook op tafel. Zelf liet ik het bij yoghurt met fruit.

Dag 2.2

Gisteren was het een drukke dag geweest wat betreft het reizen, dus leek het mij fijn om vandaag rustig aan te doen. We hebben de metro gepakt en hebben The High Line gelopen. Het was een prima start van de dag.

Dag 2.3

The High Line is een oud treinspoor dat omgebouwd is tot een park. Dit park loopt boven de weg en tussen de gebouwen door. Ondertussen kom je allerlei mooie kunstwerken en gebouwen tegen.

Dag 2.4

Uiteindelijk kom je bij The Vessel uit. Ik blijf dit een erg bijzonder bouwwerk vinden en nu was het ook helemaal versierd met lampjes. Als het lukt, wil ik ’s avonds nog een keer terug om het in het donker te bewonderen.

Dag 2.5

Naast/Bij The Vessel heb je een winkelcentrum genaamd Hudson Yards. Hier zijn we even naar binnen gegaan om op te warmen en wat te drinken. Heel het winkelcentrum is versierd met lichtjes. Zo mooi.

Dag 2.6.1

Vanuit The Vessel zijn we over 34th street terug naar boven gelopen. Na de lunch hebben we op het gemakje 5th avenue bezocht. Het is best rustig in New York, maar hier was het wat drukker. Ook zijn we even naar de kerstboom gegaan die bij het Rockefeller center staat. Prachtig!

Dag 2.7

We kwamen ook langs Victoria’s Secret en ik kon het natuurlijk niet laten om er naar binnen te gaan. Omdat ik het afgelopen nacht erg koud had gehad, heb ik meteen maar een nieuwe pyjama gekocht. Oeps!

Dag 2.8

De etalages van sommige winkels op 5th avenue zien er weer prachtig uit. Je krijgt het nooit fantastisch op de foto, maar ik wilde het toch even proberen. 

Dag 2.9

Aan het einde van de middag hebben we ook nog een klein stukje Central Park meegepakt. Even kijken hoe de ijsbaan erbij staat. Ik zie dat er ruimte genoeg voor ons is om ook de schaatsen even onder te binden komende week.

Dag 2.10

Nadat we ongeveer 16.000 stappen gezet hadden, besloten we om te gaan eten bij Stout; het restaurant naast ons hotel. Niet echt een aanrader, maar wel fijn dat het in de buurt van ons bed was.

Dag 2.11

En ja hoor, daar zijn ook Adinda en Colin. Zij vlogen een dag later, dus waren net aangekomen. Zoals je misschien kunt zien hadden we tegen die tijd allemaal al erg kleine oogjes. Het tijdsverschil hakte er bij iedereen in, dus we vonden het allemaal prima om op de tijd naar bed te gaan. Morgen weer een dag.

Bedankt voor het lezen en misschien tot morgen. Liefs!

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.