Dagboek New York Dag 3

28 december 2021 – New York dag 3 is alweer voorbij. We hebben vandaag veel gezien, (weer) erg veel gewandeld en er moest weer verplicht gewinkeld worden. Het was mijn bedoeling om per dag ongeveer tien foto’s te gebruiken voor mijn blog, maar helaas is dat niet gelukt vandaag. Heb je even =)?

Dag 3.1

Je gaat bijna denken dat wij alleen maar eten in New York, maar dat is niet zo hoor. Wel zijn we de ochtend samen gestart met een ontbijtje. Dit keer bij Central Cafe, een restaurantje tegenover Grand Central Terminal.

Dag 3.2

Belgische wafels met rood fruit, boter en siroop. Heerlijk!

Dag 3.3

Jon en Marian gingen samen lekker winkelen en wij namen Adinda en Colin mee naar de fluisterhoek in Grand Central. Als je dit plekje gevonden hebt dan moet je diagonaal van elkaar in een hoek gaan staan. Als je dan tegen de muur fluistert dan hoort de persoon aan de andere kant wat je zegt. Erg leuk om eens te doen.

Dag 3.4

Adinda en Colin gingen hierna hun eigen weg en Mike en ik hadden eigenlijk nog geen plannen gemaakt voor de dag. We besloten om eerst even naar Bryant Park te gaan om bij de ijsbaan te kijken. Bryant Park is een klein, maar altijd gezellig parkje vlakbij Times Square. 

Dag 3.5

Tjah, als boekenworm moet je eigenlijk wel naar The New York Public Library natuurlijk.

Dag 3.6

Ook dit gebouw is fantastisch mooi van binnen. Het enige wat je een beetje mist in het gebouw zijn boeken… 

Dag 3.7

Ze zijn er wel en hoe vaker ik er kom, hoe meer boeken ik ontdek. Omdat er heel erg veel toeristen in dit gebouw lopen, zijn er weinig boeken te vinden. Ze zijn er zeker wel, maar op een veilige plek waar je als toerist niet zomaar naartoe kan gaan. Logisch ook wel. Als je hier woont en rustig wilt studeren of boeken wilt lenen dan kan dat natuurlijk wel. 

Dag 3.8

Na de bibliotheek zijn we richting Central Park gelopen. Onderweg kwamen we veel winkels, maar ook mooie street art tegen.

Dag 3.9

Nadat we wat eten gehaald hadden bij Whole Foods Market (aanrader voor een snelle, gezonde hap), liepen we via het plein Columbus Circle richting Central Park.

Dag 3.10

Wil je mij gelukkig zien? Pak een paar bomen met gras en laat er eekhoorntjes op lopen. Het is druk met eekhoorntjes in Central Park, dus ik kan mijn lol op. 

Stiekem vind ik ze ook een beetje eng, want ze kunnen gigantisch hard bijten #held.

Dag 3.11

We hebben weer niet heel veel van Central Park gezien, want we besloten naar Central Park Zoo te gaan. Hier waren wij allebei nog nooit geweest en nu werd het wel eens tijd.

Dag 3.12

Deze dierentuin is helemaal niet groot en je bent er eigenlijk vrij snel doorheen. Ik kan me voorstellen dat het met kinderen leuk is om hier naartoe te gaan, maar ik vond het een beetje tegenvallen. 

Ondertussen waren Mike en ik ook bezig met de koffers, want die zijn ook nog niet terecht. De communicatie met Virgin Atlantic verloopt erg stroef en we schieten gewoon niets op. Ondertussen hebben we ook gewoon schone kleding nodig. Na de dierentuin zijn we dus maar even naar het hotel gegaan om te kijken of de koffers er misschien al waren. Helaas hadden we natuurlijk pech en we konden ook de vliegtuigmaatschappij niet meer bellen (ook al was het nog maar 3 uur ’s middags). Enorm balen. We zijn dus maar weer naar de H&M gegaan om wat schone kleding te halen. Wat een gedoe!

Dag 3.14

Als je op Fifth Avenue loopt, vind je overal leuke versierde items zoals deze brievenbus. ’s Avonds zijn al deze dingen verlicht, dus daar moeten we nog eens tijd voor maken.

Dag 3.15

Aan het einde van de dag hadden we weer afgesproken met Jon en Marian en Adinda en Colin om lekker te gaan eten bij het Hard Rock Cafe New York. We moesten behoorlijk lang wachten op een plekje, maar we hebben wel lekker gegeten.

Dag 3.16

Op de weg terug naar ons hotel nog even snel het Empire State Building op de foto gezet. Mooi he?

Dat was New York dag 3. Ben je er morgen weer bij? 

Liefs!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Gewoon Iloon PF

Hoi! Leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com: mijn lievelingsplekje op het internet. Ik schrijf graag en veel en deel dat graag met de rest van de wereld. Hier vind je recensies over boeken, reviews over producten, persoonlijke artikelen en leuke verhalen. Er staan ondertussen al meer dan 500 artikelen online, dus neem vooral een kijkje. Veel plezier!

Liefs!

Advertentie
GezondheidGezondheid
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.